Netflix opgiver at optage juleserie i Danmark

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Et sommerhus i Søndervig ved den jyske vestkyst skulle have dannet rammen om en ny juleserie på Netflix, men planerne er blevet droppet, fordi sommerhusene i byen ikke er store nok.

– De var meget forelskede i Søndervig, og de fik kigget på nogle rigtig gode bud, som de gerne ville gå videre med. Men Netflix har været inde at overrule – sommerhuset skulle være større, siger Rebecca Molders, der er filmkonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Familiedrama ved juletid

Juleserien, der indtil videre har arbejdstitlen ‘Christmas Women’, handler om fire generationer af kvinder, der holder juleferie sammen i et gammelt sommerhus ved havet. I løbet af juledagene bliver en gammel familiehemmelighed hvirvlet op.

I slutningen af januar var en ‘location scout’ fra det tyske produktionsselskab bag serien på besøg i Søndervig for finde et sommerhus, der kunne danne ramme om optagelserne. Da han ikke fandt det han søgte, besluttede han sig for at efterlyse et egnet sommerhus i den lokale avis.

Kravene til sommerhuset var dog for store. Ud over at have plads til en stor familie, skulle det også have stråtag og udsyn over Vesterhavet fra et eller flere vinduer.

– De kunne ikke se, at man kunne lave en illusion af, at huset var større. Det var størrelsen, der var udslagsgivende. Det er smadder ærgerligt, men vores sommerhuse har den størrelse, de har, siger Rebecca Molders til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Produktionsselskabet har nu i stedet fundet et sommerhus udenfor Danmark.

Søg