Optagelserne til Tinka og Kongespillet er i gang

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Nissernes fredelige landsby bliver kastet ud i et dramatisk spil om tronen, når TV 2 til december er klar med fortsættelsen til historien om nissepigen Tinka – ‘Tinka og Kongespillet’.

Optagelserne til den nye julekalender er netop gået i gang på Fyn. Mange af skuespillerne fra den første julekalender er også med i fortsættelsen – sammen en række nye karakterer.

Kongen er ikke vendt hjem

I ‘Tinka og Kongespillet’ er kongen ikke vendt hjem fra sin rejse rundt i nissernes rige. Derfor skal der findes en ny konge via et såkaldt ‘Kongespil’. En kandidat fra hver af de fire regioner i nisseriget skal kæmpe mod hinanden om retten til tronen. 

For at bevise sit værd og redde riget lykkes det Tinka at sikre sig en af de fire pladser i Kongespillet. Men stærke kræfter forsøger at standse hende.

Ikke alene ønsker hver af de tre øvrige kongsemner at splitte nissernes rige. I Ensomhedens Tårn sidder Prins Fileas og planlægger hvordan han –  sammen med sin trofaste general Ingi – kan overtage tronen.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Kongespillet udvikler sig dramatisk, og Tinka må endnu engang bruge sine evner som halvt nisse og halvt menneske til at samle både venner og modstandere i kampen for at vinde magten – eller miste den for evigt.

– På TV 2 er vi vilde med familiejulekalenderne, som traditionelt er blandt de allermest sete programmer i de danske familier. Det er vigtigt, at vores julekalendere både rummer julens værdier – især næstekærlighed, rummelighed og hjælp til dem, der har brug for det – og gør det naturligt at samles med sine nærmeste om skærmen, siger TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang.

Kendte og nye ansigter

I ‘Tinka og Kongespillet’ kommer vi igen til at opleve Josephine Højbjerg i rollen som Tinka, Albert Rosin Harson som Lasse, Neel Rønholt som Nille og Christian Tafdrup som Fileas.

Derudover er Rosita Gjurup (Astrid), Birthe Neumann (Maja), Martin Lindsten (Mikkel), Ellen Hillingsø (Ingi), Paw Henriksen (Bjergi), Hadi Ka-koush (Skir) og Peter Gantzler (Aamund) også med i den nye julekalender

Blandt de nye karakterer er nissepigen Falke, som kan ses sammen med Tinka og Lasse på billederne ovenfor. Hun bliver spillet af Viilbjørk Malling Agger, der er datter af skuespillerparret Søren Malling og Petrine Agger.

Esben Dalgaard, der i efteråret fik en tredjeplads i ‘Vild med dans’, spiller den store, men ikke altid så kvikke nisse Grot, og så er Anne Louise Hassing og Ulla Vejby, der er kendt fra ‘Badehotellet’, også på rollelisten i ‘Tinka og Kongespillet’.

Søg