Jan Linnebjerg vil sende Pyrus på pension

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Til næste år er det 25 år siden, at Pyrus første gang tonede frem på de danske tv-skærme i julekalenderen ‘Alletiders Jul’.

Siden dengang har skuespilleren Jan Linnebjerg troligt tuneret rundt i de danske storcentre år efter år i måneden op til jul som den folkekære nisse, men nu er det måske snart slut.

Jan Linnebjerg fortæller i et interview med DR’s kulturmagasin ‘Gejst‘, at han kraftigt overvejer at lade nissen gå på pension i forbindelse med 25 års-jubilæet næste år.

– Jeg kan jo heller ikke blive ved i evigheder.

Hvor længe kan du blive ved?

– Et år mere. Så er vi nok ved at være derhenne, hvor …

Så du mener, at Pyrus udløber, når du bliver 60, eller?

– Ja. Eller når han har 25 års-jubilæum, så kan det godt være, at vi på en eller anden måde skulle se, om vi ikke kunne få afrundet det. Men om det bliver med et stort show eller det bliver en human aflivning i baghaven, det ved jeg ikke, siger Jan Linnebjerg til magasinets vært Maria Månson.

Alletiders Julemand
Foto: Søren Hartvig, TV 2

Et liv med Pyrus

Jan Linnebjerg har spillet rollen som Pyrus i fire julekalendere på TV 2 og en spillefilm i biografen.

Siden 90’erne er julekalenderne om Pyrus flittigt blevet genudsendt. I år bliver den tredje kalender i serien, ‘Alletiders Julemand’, for eksempel vist på TV 2 for fjerde gang.

I 2008 gjorde Pyrus sammen med Kandis og Gyldengrød comeback i en teater-forestilling, der var skrevet af forfatteren bag de fire julekalendere Martin Miehe-Renard.

Både Martin Miehe-Renard og Jan Linnebjerg har også flere gange offentligt opfordret TV 2 til at lave en ny julekalender om Pyrus, hvilket tv-stationen dog ikke har været interesseret i.

Søg