Gallapremiere på Julemandens Datter

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Den røde løber var rullet ud foran biografen Fotorama i Viborg, da der torsdag den 1. november var gallapremiere på filmen ‘Julemandens Datter’.

Filmen er lavet af de samme folk, der også stod bag julekalenderen ‘Ludvig og Julemanden’ i 2011 og filmen ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ i 2015.

Denne gang er det Martin Buch, der prøver kræfter med rollen som julemand, mens Mia Lyhne spiller hans kone og 12-årige Ella Testa Kusk spiller hovedrollen som julemandens datter Lucia.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at se den endelige film. Jeg har set lidt, men ikke i en biograf og ikke slet ikke færdigt. Så det glæder jeg mig rigtig meget til, siger Martin Buch på den røde løber.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Verdens første kvindelige julemand

‘Julemandens Datter’ handler om pigen Lucia, der drømmer om at blive julemand. Men det er en umulig drøm, for det er kun drenge, der må gå i julemandsklassen på den Internationale Julemandsskole.

Tingene ændrer sig dog, at Lucia vinder det årlige julelotteri og derfor må få et ønske opfyldt. Da hun ønsker at blive elev i julemandsklassen, beslutter skolen at give hende en chance for at bevise, at hun er lige så god som drengene.

Foto: Deluca Film

For at blive optaget i julemandsklassen, skal Lucia opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske: At hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask. Da det går op for Lucia, at Alberts far er blevet smittet af den ondskabsfulde Krampus, indser hun, at hun skal løse en næsten umulig opgave.

Hun bliver nødt til at fange Krampus, for at gøre Alberts far rask igen. Lucia rejser ned til Danmark for at finde Krampus, og nu starter et forrygende juleeventyr, som går over stok og sten, da det viser sig, at andre også jagter Krampus.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

To nye børneskuespillere

Rollerne som Lucia og Albert bliver spillet af Ella Testa Kusk og Peter Sejer Winther. Det er første gang, at de er med i en spillefilm.

– Det har været helt vildt. Det er jo taget seks en halv uge at filme, og det har jo været et helt nyt univers at kommer ind i, siger Peter Sejer Winther.

Julemandens Datter
Foto: Deluca Film

Uffe Rørbæk har skrevet historien

Manuskriptet til ‘Julemandens Datter’ er skrevet af Uffe Rørbæk Madsen, som mange nok bedst kender fra De Nattergale og trioens legendariske julekalender ‘The Julekalender’ fra 1991.

Uffe Rørbæk Madsen har tidligere været medforfatter på blandt andet ‘Ludvig og Julemanden’ og ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’, men det er første gang, at han prøver kræfter med rollen som hovedforfatter på en spillefilm.

Christian Dyekjær er instruktør, mens Erik Peitersen har været scenograf. ‘Julemandens Datter’ er produceret af Deluca Film med støtte fra andre TV 2, Viborg Kommune og Den Vestdanske Filmpulje.

TV MIDTVEST var med til gallapremieren i Viborg. Se indslag HER

Søg