Her er alle DR’s julekalendere 2018

To nye julekalendere på DR 1 og DR Ultra, en svensk julekalender og gensyn med ‘Ramajetternes Jul’ på DR Ramasjang samt ‘Rytteriets Jul’ på DR 2.

DR har nu offentliggjort alle årets julekalendere på deres forskellige kanaler.

Theo og Den Magiske Talisman

Theodor går i 6. klasse, men han har ingen venner i skolen. Hans eneste ven er morfaren Harald. Det er derfor overvældende for Theo, da morfaren lige inden jul falder om og der er udsigt til at miste ham.

Theo rejser ind i den magiske verden Thannanaya for at forsøge at få sin morfar tilbage. På rejsen får han selvskab af den nye pige i klassen, Simone, der også har et hemmeligt ønske om at hente nogen, hun har elsket, tilbage til livet.

‘Theo og Den Magiske Talisman’, der i løbet af optagelserne har heddet ‘Thannanaya’, er en magisk og tidløs fortælling om tre generationers måder at sige farvel på – en ung drengs farvel til sin morfar, en mors farvel til sin far og en gammel mands farvel til livet på Jorden.

Sendes klokken 19.30 på DR 1

Theo og en Magiske Talisman / Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Eftershow på DR Ultra

Lige efter julekalenderen på DR 1 sender DR Ultra ‘Theo og Det Magiske Talkshow’. Jannik Schow er vært og får i løbet af december besøg af skuespillerne fra serien, som vil fortælle en masse bag om-historier fra optagelserne. Det er også her, at man kan få lidt mere at vide om det næste afsnit end alle andre.

Sendes klokken 19.55 på DR Ultra

Smugkig på Kulturnatten

Hvis du ikke kan vente helt til den 1. december med at se, hvad ‘Theo og Den Magiske Talisman’ er for en slags julekalender, så er der smugkig på serien i DR Byen fredag den 12. oktober kl. 21.20 i forbindelse med Kulturnatten.

Her kan man også se nærmere på kostumerne fra ‘Den Anden Verden, og via virual reality kan man opleve hvordan det er at være syrisk flygtningebarn i Jordan. Det er nemlig dem, der får glæde af overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender i år.

Selmas Saga / Foto: SVT

Svensk juleeventyr på DR Ramasjang

For dem, der savner en klassisk julekalender, er der julestemning for alle pengene på DR Ramasjang. Her bliver den svenske julekalender ‘Selmas Saga’ fra 2016 nemlig vist med danske stemmer.

Otte-årige Selma og hendes familie kan ikke betale huslejen, og de er derfor tæt på at blive smidt på porten. Heldigvis er Selma en pige med ben i næsen, og da hun ved et tilfælde møder den lettere forrykte videnskabsmand Efraim von Trippelhatt, får hun fornyet håb.

Efraim påstår nemlig, at han kan finde vejen til julemandens rige. Det umage par begiver sig ud på en lang og begivenhedsrig rejse i von Trippelhatts luftskib, for Selma har et helt specielt ønske til julemanden.

Sendes klokken 17.00 på DR Ramasjang

Ramajetternes Jul / Foto: Henrik Vierø, DR

Gensyn med Ramajetternes Jul

Lige efter ‘Selmas Jul’ er der mulighed for at få et gensyn med sidste års Ramasjang-julekalender ‘Ramajetternes Jul’.

Julemandens computer, der indeholder alle børnenes ønsker og adresser, er forsvundet fra Ramasjang Lufthavn. Computeren har været til reparation i Kina, og på vej tilbage mellemlandede den i lufthavnen. Ramajetterne går i gang med at lede efter den forsvundne computer, og det sender dem på tur rundt i hele Europa.

Sendes klokken 17.20 på DR Ramasjang

Onkel Rejes Julefis / Foto: Made in Valby, DR

Onkel Rejes Julefis

Før, imellem og efter de to julekalendere på DR Ramasjang er der julefis med Onkel Reje. Sammen med Brille er han klar til at julehygge i den julepyntede hytte, men bordet mangler. Onkel Reje har nemlig solgt det, fordi han synes, de trænger til et nyt.

Da Onkel Reje og Brille bærer det nye bord ind, får Brille bordet over foden. Han mener, at det er Onkel Rejes skyld og at han skylder ham en undskyldning. Det mener Onkel Reje ikke, og derfor sætter Brille sig ned under bordet og sultestrejker. Ikke den nemmeste opgave, når bordet er fyldt med juleknas.

Resten af december må Onkel Reje invitere andre gæster ind til julehygge – blandt andet Onkel Bum fra Onkel Rejes kommende Heavyshow – inden Brille igen kravler op og julefreden er reddet.

Sendes klokken 17.00 på DR Ramasjang

Klassens Perfekte Jul / Foto: STV Production, DR

Ny julekalender med Klassen

Ligesom sidste år er der lavet en julekalender med børnene fra ‘Klassen’ på DR Ultra. Årets nye julekalender hedder ‘Klassens Perfekte Jul’.

Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Derfor kommer han i et anfald af frustration til at ødelægge klassens årlige juletur.

Vennerne bliver sure på Magnus og fryser ham ude. For at gøre det godt igen melder han alle til en konkurrence, hvor de sammen kan vinde den perfekte VIP-juletur. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en trussel op udefra, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen.

Sendes klokken 17.50 på DR Ultra

Rytteriets Jul / Foto: DR

Gensyn med Rytteriets Jul

DR 2 genudsender i år adventskalenderen med Rytteriet fra 2016. Tulle og Else får en snak om julefrokoster, Ole har pakket sig selv ind i en gave og Trines mor er stadig frustreret over sin datters manglende forståelse. Kort sagt: alle figurerne fra Rytteriet er i julehumør.

Bodil Jørgensen vandt i øvrigt en Robert i 2017 for sine roller i ‘Rytteriets Jul’.

Sendes de første fire søndage i december klokken 21.30 på DR 2

Bamses Julerrejse / Foto: Ulla Voigt, DR

Bamses Julerejse på DR TV

For dem, der ikke kan få julekalendere nok, bliver det i december også muligt at streame ‘Bamses Julerejse’ gratis på DR TV.

Julemandens søn har under julemandens daglige flyveture hen over himlen smidt gavebåndet, gavepapiret og sækken med til- og fra-kort ud af kanen. Uden de tre ting kan julemanden ikke længere lave julegaver, og dermed er nissen fri for at bruge alt sin tid på at klippe papir og gavebånd over i værkstedet.

De tre ting er dog landet i hovedet på Bamse, Kylling og Ælling, og de tre beslutter sig for at give julemanden hans ting tilbage. De begynder derfor en rejse mod julemandens værksted på Nordpolen. Men drillenissen vil gøre alt hvad han kan for at forhindre, at de når frem inden jul.

Dagens afsnit kan streames hver dag fra klokken 6.00 på DR TV

Søg