Skuespillerne fra Tinkas Juleeventyr: Vores favorit-julekalendere

Tinkas Juleventyr
Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

En million danskere sidder hver aften klistret til skærmen, når Tinka og Lasse forsøger at finde julestjernen og bekæmpe den onde prins Fileas i TV 2’s julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’.

Men hvilke julekalendere er egentlig skuespillerne fra seriens egne favoritter? Det fortæller de her til Juleweb.dk

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Josephine Højbjerg: Jesus og Josefine var spændende

Nissepigen Tinka bliver spillet af 14-årige Josephine Chavarria Højbjerg, og det er faktisk ikke første gang, at hun er med i en julekalender. I 2015 spillede hun Julie i ‘Bubbers Juleshow’ på DR Ultra.

Hendes egen julekalender-favorit stammer dog fra 2003, hvor ‘Jesus og Josefine’ havde premiere på TV 2.

– Den kunne jeg rigtig godt lide, og jeg kan stadig godt lide den i dag. Der var et eller andet specielt over den, som jeg godt kunne lide. Den var spændende, fortæller hun.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2 og Mike Kolöffel, DR

Albert Rosin Harson: To favoritter

Menneskedrengen Lasse bliver spillet af 15-årige Albert Rosin Harson. Han har aldrig været med i en julekalender før, men prøvede i 2015 at være med i en påske-kalender på DR Ultra.

Han har to julekalender-favoritter:

– Jeg var vild med Pagten, og jeg var også vild med Absalons Hemmelighed. Det er mine to yndlings, tror jeg. Jeg kunne godt lide den spænding, der var i Pagten, og jeg synes der var en rigtig fin historie i Absalons Hemmelighed, fortæller han.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2 og Klaus Kurup, DR

Neel Rønholt: Jul På Slottet var hyggelig

Rollen som Tinkas mor, Nille, bliver spillet af Neel Rønholt. Hun var også med i ‘Juleønsket’, der blev vist på TV 2 i 2015. Hendes egen favorit stammer dog fra 1980’erne.

– Jeg kan rigtig godt lide Jul På Slottet. Det har måske også noget at gøre med den alder, jeg har. Den var hyggelig, der var god musik, og der var også noget eventyr over den. Den var stille og rolig, og den kunne jeg rigtig godt lide, fortæller hun.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2 og Agnethe Schlichtkrull, DR

Rosita Nellie Holse Gjurup: Pagten var bare god

Lasses lillesøster, Astrid, bliver spillet af ni-årige Rosita Nellie Holse Gjurup. Hun er helt vild med julekalendere.

– Jeg ser julekalender hvert år, og jeg elsker at se dem sammen med min familie. Min favorit er Pagten. Den var virkelig spændende og underholdende, og den var rigtig uhyggelig også. Den var bare god, siger hun.

Foto: Tine Harden, DR

Lars Knutzon: Tidsrejsen var vellykket

Lars Knutzon spiller rollen som Nissekongen Gobbe i ‘Tinkas Juleeventyr’, før det har han været med i et hav af forskellige andre julekalendere.

Han spillede Skipper i ‘Nissebanden’ i 1984, Pyrus’ far i ‘Alletiders Nisse’ i 1995, borgmesteren i ‘Jul på Kronborg’ i 2000 og farfar Alfred i ‘Tidsrejsen’ i 2014. Derudover instruerede han ‘Jul i den gamle trædemølle’ i 1990.

– Det er altid sjovt at være med i julekalenderen. Det er sådan lidt barnligt og handler om eventyr, så man kan få lov til at skabe sig lidt. Så det er altid hyggeligt og sjovt, siger han.

Hans egen favorit-julekalender er faktisk også en af dem, han selv har spillet med i.

– Tidsrejsen synes jeg var meget vellykket, det må jeg sige. Den henvendte sig også til mange generationer. Den var gennemarbejdet, og den synes jeg var rigtig fin, siger han.

Foto: Bo Tengberg, DFF, TV 2 og DR

Mia Lyhne: Jul i Gammelby sidder stadig i mig

Mia Lyhne spiller dyrlægen Iben, der i løbet af julekalenderen forsøger at score Lasses far, Mikkel. Hun var også med i TV 2’s seneste julekalender ‘Juleønsket’, og generelt bliver der set mange julekalendere i hendes hjem. Hendes to børn er nemlig syv år og dermed lige i julekalender-alderen.

– Jeg synes, at den DR sendte sidste år, ‘Den Anden Verden’, var rigtig god, men jeg synes også, at ‘Juleønsket’ var god. Jeg synes generelt, at der bliver lavet gode julekalendere, og de bliver bedre og bedre, siger hun.

Favoritten stammer dog fra 1970’erne:

– Da jeg var lille, var det ‘Vinterbyøster’, der var den bedste, og da jeg blev lidt større var ‘Jul i Gammelby’ virkelig et hit. Den sidder stadig i mig. Jeg tror, det var det der med gamle dage. Det var jeg virkelig opslugt af. Forrige år forsøgte jeg at vise den til mine børn, men de bed slet ikke på, og jeg forstod det ikke. Jeg ved ikke, om det går for langsomt i dag. Men jeg har virkelig noget med gamle ting og gamle dage. Jeg tror, at den næste julekalender, jeg skal være med i, det må godt være sådan noget, siger hun.

Foto: Agnethe Schlichtkrull og Steen Linde, TV 2

Martin Bo Lindsten: The Julekalender er min favorit

Rollen som Lasses far, Mikkel, bliver spillet af Martin Bo Lindsten. Vi skal tilbage til 1991, for at finde hans julekalender-favorit.

– Jeg har The Julekalender som favorit. Jeg tror, det er en humor ting. Den har altid stået stærkt på en eller anden måde, siger han.

Se interviews med flere skuespillere fra ‘Tinkas Juleeventyr’ på Juleweb.dk’s YouTube-kanal

Søg