Julekalender om Nils Holgersen på Boomerang

Foto: Boomerang

Den berømte svenske børnebogsfigur Nils Holgersen kommer nu til at spille hovedrollen i sin helt egen julekalender.

Den 1. december har Boomerang, der er en søsterkanal til Cartoon Network, premiere på en ny animationssere om menneskedrengen, der bliver forvandlet til en nisse.

Bliver gode venner med en gås

Julekalenderen er baseret på børgerne om Nils Holgersen, der blev skrevet af den svenske forfatter Selma Lagerlöf i begyndelsen af 1900-tallet. Nils Holgersen er en uopdragen dreng, der elsker at gøre oprør mod autoriteterne. En dag forvandler nissen Athanor ham dog til en nisse, hvilket betyder, at han nu kan tale med dyrene.

På gården, hvor han bor, bliver han hurtigt gode venner med gåsen Morten, som han tager på eventyr med. I den nye julekalender kommer vi dog også til at stifte bekendtskab med nogle af de andre gæs på gården – for eksempel Akka, der er gæssenes erfarne leder, Ørnen Gorgo, som tror han er en gås, og den charmerende Bløde Fjer og hendes to rivaliserende søstre.

Men hvad er egentlig Athanors hensigt med at forvandle Nils til en nisse? Han vil sørge for, at den unge nisse Lina får en allieret i kampen mod den farlige nisse, der vil erobre verden, og sikre hende hjælp til at beskytte naturen.

Anden julekalender fra Boomerang

Der er anden gang, at Boomerang sender en julekalender. I 2014 lavede stationen julekalenderen ‘Jagten på Juleglæden’ med Katrine Bille, hvor der også blev udgivet en fysisk kalender til serien.

Mens ‘Jagten på Juleglæden’ var en 100 % dansk produktion, så er Nils Holgersen en skandinavisk serie, der også bliver vist som julekalender på Boomerang-kanalerne i Sverige og Norge i december.

Boomerang bliver dog ikke den eneste kanal, der kommer til at vise et eventyr om Nils Holgersen i år. Den 10. december er han nemlig også gæst i et afsnit af Pyrus-julekalenderen ‘Alletiders Nisse’ på TV 2.

Søg