Gallapremiere på Tinkas Juleeventyr

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Læg godt mærke til de to unge skuespillere på billedet her. Dem kommer du nemlig til at se rigtig meget på skærmen i december. Her kommer vi til at kende dem som nissepigen Tinka og menneskedrengen Lasse.

Lørdag den 18. november kulminerede flere måneders hårdt arbejde for folkene bag TV 2’s nye julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’, da de tre første afsnit af julekalenderen for første gang blev vist offentligt for et publikum i Imperial i København.

– Det har været super fedt at lave den her julekalender. Det er ret vildt, at prøve at være med til sådan en stor produktion. Det er det største, jeg nogensinde har været med til. Vi filmede i tre og en halv måned på både Fyn og Sjælland, fortæller Josephine Højbjerg, der spiller rollen som nissepigen Tinka, til Juleweb.dk

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Tinka er ikke som de andre nisser

Julekalenderen begynder den 1. december, hvor en meget vigtig ceremoni finder sted på Nissekongens slot. Sammen med de andre unge nisser skal Tinka have overrakt nisseamuletten af Kong Gobbe, som markerer, at hun nu er en rigtig voksen nisse.

Hvis man har et ægte nissehjerte, skifter amuletten farve fra grøn til rød. Men noget er galt, for Tinkas amulet skifter ikke farve som de andres, og senere på dagen må hendes mor, Nille, fortælle hende, at hun ikke er fuldblodsnisse. Hun er halvt menneske.

– Tinka er en meget modig og handlekraftig pige, der ikke giver op, før hun har nået sit mål. Hun er en sej pige, synes jeg. På nogle punkter kan jeg godt se mig selv i hende. Hun er meget gammeldags, det minder ikke så meget om mig, men jeg giver heller ikke op, hvis der er noget, jeg virkelig gerne vil, fortæller Josephine Højbjerg.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Møder en ballademager

I menneskenes verden møde hun ballademageren Lasse, der lige er flyttet ud til sin farmor på landet sammen med sin far og lillesøster.

Lasses far håber, at han på den måde kan få Lasse væk fra nogle dårlige bekendtskaber i storbyen og på ret køl igen. Det eneste Lasse dog tænker på er, hvordan han kan komme tilbage til sine venner igen.

– Lasse kan godt lide at have en hård facade, men indeni er han god nok. Jeg er ikke selv nogen ballademager, så der har jeg ikke så mange ligheder med Lasse, men jeg kan godt lide min lillesøster, som Lasse også kan, og så er jeg selv fra storbyen, fortæller Albert Rosin Harson, der spiller rollen som Lasse, til Juleweb.dk

Foto: Agnete Schlichtkrull, TV 2

Jagten på nissernes forsvundne magi

Sammen kaster Tinka og Lasse sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi, og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden i 100 år.

Hvert år på juleaften udførte nissernes konge og et udvalgt menneske et fælles ritual. Fra toppen af Ensomhedens Tårn blev den magiske julestjerne tændt, og derved fik nisserne sine magiske evner.

Men en juleaften blev julestjernen pludselig ikke tændt, og rygtet gik i nissernes rige, at et menneske havde stjålet den. Menneske blev stemplet som onde og upålidelige, og alle indgange til menneskenes verden blev lukket.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Stjernespækket rolleliste

Rollen som Tinkas mor, Nille, bliver spillet af Neel Rønholt. Kong Gobbe bliver spillet af Lars Knutzon, og i rollen som hans søn, Prins Fileas, finder vi Christian Tafdrup. I nissernes rige møder vi også Ellen Hillingsø, Paw Henriksen og Anette Støvlebæk, der spiller nisserne Ingi, Bjergi og Tuva.

Lasses farmor bliver spillet af Birthe Neumann. I rollen som Lasses far, Mikkel, møder vi Martin Bo Lindsten, og i rollen som hans lillesøster, Astrid, møder vi Rosita Nellie Holse Gjurup.

Julekalenderen er skrevet af Flemming Klem, der også var med til at skrive ‘Jul i Valhal’ i 2005. Den er instrueret af Mogens Hagedorn, og produceret af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn.

Holdet bag Tinkas Juleeventyr på scenen i Imperial

Vurdering: En af årtiets bedste julekalendere

Juleweb.dk var med til gallapremieren på ‘Tinkas Juleeventyr’ i Imperial, og her kommer en meget kort, personlig vurdering af serien.

‘Tinkas Juleeventyr’ tegner til at blive en helt fantastisk julekalender. Nu har vi jo slet ikke set alle 24 afsnit endnu, men den har bestemt potentiale til at blive årtiets måske bedste julekalender overhovedet.

Skuespillerne er helt fantastiske. Man kan virkelig se, at det er nogle erfarne børneskuespillere, der er blevet castet til rollerne som Tinka og Lasse, for de spiller virkelig godt.

Sidste år savnede vi julen i DR’s julekalender. Den er tilbage i årets TV 2-julekalender, og jeg synes virkelig det er et spændende univers, der er blevet skabt omkring nisserne. Jeg er vild med, at de lever som et gammeldags landsby-folk. Jeg kan personligt ikke vente til det bliver december.

Søg