Burhan G og Frida Brygmann bag musikken til Tinkas Juleeventyr

Foto: Daniel Stjerne, TV 2

Titelmelodien til TV 2’s nye julekalender, ‘Tinkas Juleeventyr’, bliver sunget af Burhan G og Martin Brygmanns datter Frida Brygmann. Den er skrevet af Burhan G selv i samarbejde med Ankerstjerne.

Sangen hedder ‘Tinka’, og kan fra i dag den 17. november høres på blandt andet Spotify og iTunes.

Erfaren popsanger og ungt stjerneskud

Burhan G har været aktiv på den danske musikscene siden 2003. Det var dog først i 2010, da han begyndte at synge på dansk, at han fik sit store gennembrud. Albummet, der blot hed ‘Burhan G’, solgte seks gange platin. I dette efterår har han medvirket i programmet ‘Toppen af Poppen’ på TV 2.

– Jeg har altid haft lyst til at lave musik til tv, og så er det jo vildt fedt at lave musik til en julekalender, som samler folk hver aften i 24 dage, siger Burhan G til tv2.dk

Frida Brygmann er datter af Martin Brygmann, og hun har allerede en smule erfaring med det at synge sange til en julekalender. I 2005, hvor Martin Brygmann skrev musikken til ‘Jul i Valhal’, var det nemlig hende, der sang som Sofie i ‘I morgen og i dag’. Skuespiller Laura Østergaard Buch kunne ikke synge den selv.

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Nissepige på eventyr

Julekalenderen handler om nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun den 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse.

Men noget er helt galt. Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver hun sig ud på et sandt juleeventyr.

I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Burhan G’s opslag på Facebook om julesangen

Med i Alletiders Juleshow

Burhan G er allerede blevet offentliggjort som et af hovednavnene til årets udgave af ‘Alletiders Juleshow’ på TV 2. Der er nok en rimelig stor sandsynlighed for, at vi får en live-udgave af ‘Tinka’-sangen at høre.

Søg