Overblik: Mange julekalenderudstillinger

Arkivfoto fra Pyrus-udstillingen på Bundsbæk Mølle i 2017

De mange julekalenderfans i Danmark får travlt i december. På hele fire forskellige museer er der lavet nye udstillinger om julekalenderens historie med mange originale rekvisitter, kostumer og kulisser. Juleweb.dk giver dig her et overblik.

Pyrus flytter til Skjern

På museet ‘Bundsbæk Mølle’ ved Skjern har man i år fået fat på de originale rekvisitter fra de fire Pyrus-julekalendere. Så har man altid drømt om at se tryllebøgerne, det store stempel og alle de originale nissekostumer i levende live, så har man chancen nu.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Lørdag den 2. december klokken 14 kommer Pyrus selv forbi og åbner udstillingen. Her er der også mulighed for at få hans autograf. Gennem hele december er det også muligt at komme på Nisseversitet ved ‘Bundsbæk Mølle’.

Adresse:

Bundsbæk Mølle
Bundsbækvej 27
6900 Skjern

Åbningstider:

2. og 3. december samt 9. og 10. december kl. 10.00 – 16.30

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Oluf og Gertrud flytter til Randers

‘Museum Østjylland’ i Randers har i år fået fat på de originale rekvisitter fra ‘The Julekalender’, og med dem er Oluf og Gertrud stue og køkken blevet genskabt.

Her kan man blandt andet se lænestolen, hvor Oluf sidder og ryger pibe, bordet, hvor han lægger kabale, radioen, der kommer med de mest vanvittige nyheder og Gertruds støvsuger.

Udstillingen åbner lørdag den 18. november, hvor Carsten Knudsen fra De Nattergale kommer forbi og optræder. Der er også mulighed for at deltage i en konkurrence om at vinde en foodprocessor, der er signeret af selveste Gertrud Sand.

Adresse:

Museum Østjylland
Stemannsgade 2
8900 Randers C

Åbningstider:

Tirsdag – søndag kl. 10.00 – 16.00

Billeder fra sidste års julekalenderudstilling på Nørre Vosborg i Vemb

DR’s julekalendere rykker ind på slot

Siden 2012 har DR’s julekalenderudstilling været på turné rundt i Danmark, og i år bliver det i Rosensalen på Frederiksborg Slot, at man kan se mange af de originale kostumer fra DR’s julekalendere.

Udstillingen er dog en smule anderledes i år, da man har valgt at koncentrere sig om kostumer og enkelte rekvisitter fra fem udvalgte julekalendere. Det er ‘Jul på Slottet’, ‘Nissebanden’, ‘Bamses Julerejse’, ‘Pagten’ og ‘Den Anden Verden’.

Udstillingen åbner den 1. december, og kan opleves indtil den 7. januar. Det er endda muligt også at opleve udstillingen i juledagene og nytårsdag.

Adresse:

Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot 10
3400 Hillerød

Åbningstider:

Alle dage kl. 11.00 – 15.00

Foto: Agnethe Schlichtkrull, TV 2

Tinkas Juleeventyr i Odense

TV 2’s nye julekalender, ‘Tinkas Juleeventyr’, er optaget på Fyn, og blandt andet jernalderlandsbyen ‘Odins Odense’ spiller en stor rolle i julekalenderen. Den danner nemlig rammen om nissernes landsby.

I december er der skruet op for julestemningen i ‘Odins Odense’. I informationsbygningen kan man se nogle af de originale rekvisitter og kostumer fra den nye julekalender, og derefter kan man begive sig ud i selve landsbyen og se alle husene fra julekalenderen i levende live – blandt andet Tinkas hus.

Men der er også mange andre juleaktiviteter i landsbyen. Man kan for eksempel prøve at snitte en skovnisse, støbe et nisselys, trylle en uldalf, tage vejrvarsler og tyde gamle skrifter.

Adresse:

Odins Odense
Store Klaus 40
5270 Odense N

Åbningtider:

9. og 10. december samt 16. og 17. december kl. 10.00 – 16.00

Søg