Smugkig på Tinkas Juleeventyr

Tinkas Juleeventur
Foto: Agnete Schlichtkrull, TV 2

Optagelserne til TV 2’s nye julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’ er i fuld gang. I de seneste seks uger har filmholdet været i aktion forskellige steder på Fyn – og nu rykker holdet til Sjælland, for at få det sidste i kassen.

Jernalderlandsbyen ‘Odins Odense’ er blevet lavet om til nissernes hemmelige landsby, og en gård ved Vester Åby nær Faaborg kommer også til at spille en stor rolle i julekalenderen. Det er nemlig her, at hovedpersonen Lasses farmor bor.

Nissepige på eventyr

Julekalenderen handler om nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun den 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse.

Men noget er helt galt. Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver hun sig ud på et sandt juleeventyr.

I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

Foto: Agnete Schlichtkrull, TV 2

Erfaren julekalender-skuespiller

Hovedrollerne som Tinka og Lasse bliver spillet af Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson. Josephine Højbjerg har allerede en del erfaring med julekalendergenren. For to år siden spillede hun nemlig med i ‘Bubbers Juleshow’ på DR Ultra.

– Jeg var ikke sikker på, om jeg ville til casting, for når man optager en julekalender, er det lang tid at være væk fra skolen. Men jeg blev virkelig glad, da jeg fil rollen som Tinka. Hun er en stærk og modig pige, fortæller Josephine Højbjerg til Billed-Bladet.

Albert Rosin Harson har aldrig spillet med i en julekalender før. Til gengæld var han med, da DR Ultra i 2015 forsøgte at lave en påske-kalender med titlen ‘Panisk Påske’.

Neel Rønholt er nissemor

Tinkas nissemor bliver spillet af Neel Rønholt, der også var med i TV 2’s seneste julekalender ‘Juleønsket’.

– Det er både dejligt og hyggeligt at lave julekalender, for jeg elsker jul, og det er et skønt hold. Samtidig er det hårdt arbejde, for vi optager alle 24 afsnit i én stor bunke. Det kræver, at man holder tungen lige i munden, fortæller hun til Billed-Bladet.

‘Tinkas Juleeventyr’ er skrevet af Flemming Klem og bliver instrueret af Mogens Hagedorn.

TV 2 FYN har besøgt settet i Faaborg. Se deres indslag HER

Søg