Tinkas Juleeventyr bliver årets julekalender på TV 2

Foto: Ian Hansen, Johannes Majgaard Nielsen og Thomas Marott

Nisserne vender tilbage på tv, når årets nye TV 2-julekalender ‘Tinkas Juleeventyr’ har premiere til december. Optagelserne begynder den 13. marts og kommer til at foregå på Fyn.

I julekalenderen møder vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun den 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse.

Men noget er helt galt. Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver hun sig ud på et sandt juleeventyr.

I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

– December og familiejulekalender på TV 2 hører sammen og er en skøn tradition, som vi værner om. Det er et meget rutineret og kompetent hold både foran og bag kameraet på dette års julekalender, så vi har store forventninger til, at vi får en både eventyrlig og stemningsfuld julekalender, siger Katrine Vogelsang, der er fiktionschef på TV 2.

Stjernespækket rolleliste

Hovedrollerne som Tinka og Lasse bliver spillet af børnene Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson.

Derudover medvirker blandt andre også Neel Rønholt, Birthe Neumann, Christian Tafdrup, Troels Lyby, Ellen Hillingsø, Lars Knutzon, Anette Støvelbæk, Mia Lyhne og Paw Henriksen i julekalenderen.

‘Tinkas Juleeventyr’ er skrevet af Flemming Klem og bliver instrueret af Mogens Hagedorn.

Tredje julekalender i træk fra Fyn

Julekalenderen bliver produceret af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn. Cosmo Film har tidligere lavet ‘Jesus og Josefine’, ‘Jul i Valhal’ samt ‘Juleønsket’ for TV 2. Sidstnævnte blev også produceret i samarbejde med FilmFyn.

– For os er det noget helt specielt at få lov til at lave endnu en familiejulekalender til TV 2, og vi glæder os til at samle familien om en spændende og magisk historie fyldt med julestemning, siger Rasmus Kastberg, der er producer hos Cosmo Film.

‘Tinkas juleeventyr’ skal blandt andet optages forskellige steder i Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner.

Det er tredje år i træk, at årets nye julekalender er delvist optaget på Fyn. Også DR’s ‘Den Anden Verden’, der havde premiere sidste år, var støttet af FilmFyn.

Søg