Denne mand skal tegne årets U-landskalender

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

For første gang nogensinde har DR holdt en konkurrence om at tegne årets U-landskalender, og ud af næsten 200 indsendte bidrag er vinderen nu fundet.

34-årige Martin Nebelong fra Vesterbro i København skal fra i dag og frem til den 1. juli sætte sig ind i universet til de to julekalendere, der til december skal køre på DR 1 og DR Ramasjang, og tegne årets kalendere.

– U-landskalenderen har altid hængt hos os i mit barndomshjem op til jul, og der er derfor noget helt specielt i, at jeg får mulighed for at sætte mit eget præg på illustrationerne. Derudover har jeg en datter på tre år, og jeg glæder mig til at lave en kalender til hende og de andre børn, der skal have den op at hænge i år, siger Martin Nebelong til dr.dk

Levende og varm stil

Martin Nebelong har arbejdet professionelt med at illustrere, siden har var 20 år. De seneste 10 år har han også undervist børn og unge i at tegne tegneserier og manga.

Illustratorgruppen under Dansk Forfatterforening har hjulpet DR med udviklingen af konkurrencen, og illustrator Tomas Björnsson, der selv tegnede U-landskalenderen i 2015, har stået i spidsen for den jury, der har peget på Martin Nebelong som vinder.

– Nebelongs stil er levende og varm. Hans brug af lys og skygge og en sprudlende farvepalet skaber et legende udtryk, der inviterer os med ind i hans magiske verden, hvor både store og små børn vil elske at gå på opdagelse. Og sammen med hans brug af magisk realisme, fungerer Nebelongs stil rigtig godt til Børnenes U-landskalender. Vi glæder os til jul og rigtig meget til at se Nebelongs julekalendere, lyder det i motiveringen.

Martin Nebelon U-landskalender bliver præsenteret i midten af oktober.

Søg