Bodil Jørgensen vinder Robert-pris for rolle i Rytteriets Jul

Foto: DR

Søndag aften blev årets Robert-priser uddelt i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ gik til Bodil Jørgensen for hendes roller i DR 2’s adventskalender ‘Rytteriets Jul’.

Den 55-årige skuespillerinde vandt prisen foran blandt andre Sofie Gråbøl og Christine Albeck Børge, der begge også var nomineret i kategorien for deres roller i DR 1-julekalenderen ‘Den Anden Verden’.

Rasmus og Martin modtog prisen

Bodil Jørgensen var ikke selv tilstede under showet, og det var derfor hendes to medspillere fra tv-serien, Rasmus Botoft og Martin Buch, der modtog prisen på hendes vegne.

– Vi skal hilse fra Bodil, som ligger derhjemme med Nældefeber og kramper i hele kroppen. Hun er ked af, at hun ikke kan være her. Men vi er utrolig glade for, at vi har fået æren og fornøjelsen af at arbejde så meget sammen med Bodil, sagde de to i takketalen.

Slået af Thomas Bo Larsen

Rasmus Botoft og Martin Buch var i øvrigt selv nomineret i kategorien ‘Årets Mandlige Hovedrolle i en Tv-serie’ for deres roller i ‘Rytteriets Jul’. En pris, de dog måtte se gå til Thomas Bo Larsen i stedet, for hans rolle i ‘Bedrag’. Og det nederlag førte også en kommentar med sig under takketalen.

– Det kan godt være, at du kan spille politimand Thomas Bo Larsen. Men kan du spille dame, svensk korleder og fed alkoholiker i samme serie. Jeg spørger bare. Det tror jeg ikke, sagde Rasmus Botoft med et glimt i øjet.

Hverken ‘Den Anden Verden’ eller ‘Rytteriets Jul’ vandt prisen som ‘Årets Korte Tv-serie’, som begge serier ellers var nomineret i. Lars Brygmann vandt heller ikke prisen som ‘Årets Mandlige Birolle i en Tv-serie’ for sin rolle i ‘Den Anden Verden’. Den pris gik til Esben Smed fra ‘Bedrag’.

Søg