Sys Bjerre: Sådan holder jeg jul

Foto: Flemming Leitorp

Selvom titelmelodien til årets TV 2-julekalender ’Ludvig og Julemanden’ bliver sunget af Søs Fenger, så er det faktisk sangerinden Sys Bjerre der i samarbejde med komponisten Frederik Thaae skrev den tilbage i 2011.

– Det var vildt sjovt at skrive sangen. Det var sommer, mens vi skrev den, så vi tog i sommerhus. Der var længe til jul på det tidspunkt, men det var jo også meningen, for vi skulle jo nå at have den færdig inden, fortæller Sys Bjerre, da Juleweb.dk mødte hende før optagelserne til ’Alletiders Juleshow’ i Musikkens Hus i Aalborg.

I juleshowet skal hun faktisk optræde sammen Søs Fenger. Dog ikke med ’Ludvig og Julemanden’, selvom det ville have været oplagt, men derimod med Søs Fengers gamle julehit ’Når Sneen Falder’ fra 1988.

Foto: Rene Jeppesen, TV 2

Holder jul i Lissabon

Juleaften kommer Sys Bjerre ikke til at tilbringe i Danmark. Hun tager i stedet med sine forældre til Lissabon.

– Det er første gang mine forældre skal prøve at holde jul i udlandet. Det har jeg selv gjort flere gange, men nu har jeg fået lokket dem med. Begge mine lillesøstre skal holde jul med deres kærester, så de var lidt deprimeret ved tanken om, at vi ikke kunne nå rundt om træet. Så spurgte jeg, om vi ikke skulle tage et eller andet sted hen. Der er ingen af os, der har været i Lissabon før, siger hun.

Hvad ønsker du dig i julegave?

– Jeg har sagt i år, at jeg ikke vil have nogen ting. Jeg prøver at få sorteret ud. Jeg vil faktisk hellere have sådan en ged, som går til ulandene – eller oplevelser, der ikke fylder i kufferten, siger Sys Bjerre.

’Alletiders Juleshow’ bliver sendt på TV 2 lillejuleaften klokken 20.30

Søg