Sløj premiere for Den Anden Verden

Foto: Per Arnesen, DR

DR’s nye julekalender ‘Den Anden Verden’ har ikke fået den eventyrlige drømmestart, man kunne have ønsket sig. Blot 840.000 seere har i gennemsnit fulgt med i de fire første afsnit af serien, der handler om en piges rejse ind i Brødrene Grimms eventyr.

Normalt plejer en nyproduceret julekalender ellers at have over en million seere i premieredagene. Både Julestjerner i 2012, Tvillingerne og Julemanden i 2013, Tidsrejsen i 2014 og Juleønsket sidste år rundede millionen i de første dage på skærmen. Da Ludvig og Julemanden havde premiere i 2011 var seertallet endda tæt på 1,3 millioner.

Faktisk klarer årets genudsendelse af ‘Ludvig og Julemanden’ på TV 2 sig også marginalt bedre end den helt nye julekalender på DR 1.

848.000 seere har i gennemsnit fulgt med hver aften, når Ludvig og Nicolas er gået på jagt efter Marias Krone på Børglum Kloster i Nordjylland. Dermed slår ‘Ludvig og Julemanden’ ikke kun ‘Den Anden Verden’ på DR 1, men indtager også pladsen som ugens mest sete program på tv.

Stærke seertal til Nissebanden

Hvad DR taber af seerinteresse på ‘Den Anden Verden’ indhenter de til gengæld på DR Ramasjang, hvor årets julekalender er en genudsendelse af ‘Nissebanden i Grønland’ fra 1989.

‘Nissebanden i Grønland’ er dén julekalender, der har haft de højeste seertal nogensinde på DR, siden man begyndte at måle seertal i 1992.

Seernes interesse holder ved 27 år efter premieren. 304.000 danskere har i gennemsnit fulgt med hver eftermiddag på DR Ramasjang, hvor Lunte og de andre medlemmer af den hemmelige bande er taget til Grønland.

Stor interesse for Rytteriet og Familien Andersen

På DR 2 har de to første afsnit af adventskalenderen ‘Rytteriets Jul’ i gennemsnit samlet 347.000 seere foran skærmen.

På TV 2 Charlie har 200.000 seere i gennemsnit fulgt med i genudsendelsen af ‘Andersens Julehemmelighed’ fra 1993. En julekalender, der i øvrigt har rekorden, som den mest sete julekalender nogensinde på dansk tv. 1,6 millioner fulgte med i premieren for 23 år siden.

Søg