Rasmus Seebach: Sådan holder jeg jul

Foto: Rene Jeppesen, TV 2

Sidste år skrev han musikken til TV 2’s julekalender ’Juleønsket’, der straks blev en landeplage.

I år glæder musikeren Rasmus Seebach sig også til julen, hvor hele familien skal samles hjemme hos ham juleaften. De bliver i alt 14 til and og flæskesteg.

– Det er ikke sket så meget, siden jeg var barn. Sådan som vi holdt jul i gamle dage – sådan gør vi stadig. Vi skal være hjemme hos mig. Der har vi været de sidste par år – men det er stadig min mor, der er den store chef når det kommer til madlavning, fortæller Rasmus Seebach, da Juleweb.dk mødte ham før optagelserne til ’Alletiders Juleshow’ i Musikkens Hus i Aalborg.

Hvad er det vigtigste ved julen?

– Mad og familie. Det er helt klart det vigtigste. Gaverne er da også fede nok, men dem var jeg lidt vildere med, da jeg var lille. Nu synes jeg bare, at det er fedt at hænge ud med familien og spise mig rigtig fed. Vi får and juleaften –  og så er der nogle der insisterer på, at der også skal være en flæskesteg, siger Rasmus Seebach.

Foto: Rene Jeppesen, TV 2

Skal snart være far

Fremover kommer julen til at blive noget ganske særligt for Rasmus Seebach og kæresten Julie Teglhus. Om en måned skal de nemlig være forældre.

– Jeg glæder mig rigtig meget, til at holde jul med min lille søn. Det bliver lidt som at opleve julen igen – gennem en barns øjne. Det har jeg savnet, siger han.

Foto: Ian Hansen, TV 2

Altid drømt om at skrive en julesang

Rasmus Seebach optræder i år til ’Alletiders Juleshow’ med sangen ‘Lille Store Verden’, som han skrev til sidste års TV 2-julekalender ‘Juleønsket’.

Og det var faktisk lidt af et juleønske, der gik i opfyldelse for Rasmus Seebach, da han sidste år blev spurgt, om han ville skrive titelmelodien til årets julekalender.

– Jeg havde faktisk selv altid drømt om at skrive en julesang, så jeg havde nogle ideer liggende allerede. Så blev vi spurgt, om vi havde lyst til at komme med et bidrag, og det svarede jeg straks ja til, for jeg havde virkelig altid gerne villet skrive en julesang, fortæller han.

’Alletiders Juleshow’ bliver sendt på TV 2 lillejuleaften klokken 20.30

Søg