Mød skuespillerne i Den Anden Verden

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Den 1. december er der premiere på DR’s nye julekalender ‘Den Anden Verden’, der handler om Brødrene Grimms eventyr.

Juleweb.dk har mødt nogle af skuespillerne fra julekalenderen til en snak om hvad vi har i vente, og hvilke af de mange tidligere julekalendere, der er deres favoritter.

Caroline Vedel: Det kan godt være ubehageligt at se sig selv på tv

’Den Anden Verden’ handler om de to tvillingesøstre Sara og Anna, der begge bruger meget tid på det lokale teater ’Det Gyldne Teater’. Sara spiller hovedrollen i årets juleforestilling sammen med drengen Janus, som hun er meget forelsket i. Desværre har Janus en kæreste i forvejen.

Pludselig ender hun dog i en magisk parallelverden, der er befolket med karaktererne fra Brødrene Grimms eventyr. Her forelsker hun sig i en flot prins, som hun vil gå gennem ild og vand for at møde igen og igen.

– Sara er en meget rebelsk pige. Rapkæftet og rigtig teenageagtig. Hun sysler med nogle forskellige problemer, der blandt andet handler om kærlighed og familie – men hun er også meget nysgerrig og udforskende, fortæller Caroline Vedel.

Foto: Per Arnesen, DR

Caroline Vedel har tidligere spillet med i TV 2-serien ’Hjørdis’, så det er ikke første gang hun kommer til at se sig selv på landsdækkende tv. Alligevel er hun meget spændt på, hvordan december kommer til at gå.

– Jeg ved ikke, om jeg overhovedet nogensinde bliver klar til, at det kommer på tv. Jeg har set de seks første afsnit af julekalenderen, og i starten var det godt nok lidt ubehageligt at se sig selv. Man tænker hele tiden: Ej, der sidder mit hår grimt, og der lød min replik ikke helt god. Men så vænner man sig til det, og til sidst er det helt normalt, fortæller hun.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Fanny Bornedal: Stolt over at være en del af julekalenderen

Mens Sara er meget udadvendt, så er Anna mere forsigtig. Hun lider af sceneskræk og arbejder derfor som sufflør på ’Det Gyldne Teater’. Da Sara ender i den magiske eventyrverden, må Anna dog kæmpe med at overvinde sine problemer, for hun skal nemlig overtage Saras rolle i teaterforestillingen.

– Min karakter er lidt mere rolig og nede på jorden. Meget modsat af Sara – og hende og jeg kommer til lære en del af hinanden i løbet af julekalenderen. Det er noget af det, den handler om, fortæller Fanny Bornedal.

Foto: Per Arnesen, DR

Fanny Bornedal er datter af den kendte filminstruktør Ole Bornedal, og blev for alvor landskendt, da hun i 2014 spillede rollen som den unge Inge i DR-serien ‘1864’. Hun er dog for sin rolle i den nye julekalender.

– I kan godt se frem til at se den her julekalender. Det er så smukt og så godt – og den er meget ambitiøs. Jeg er så glad og stolt over at være en del af den. Det er ærgerligt, at det er slut nu, men på et eller andet tidspunkt skulle det jo stoppe, og så kommer der nok en ny dør, man kan åbne, siger Fanny Bornedal.

Foto: Per Arnesen, DR

Lars Brygmann: ’Piece of cake’ at spille min rolle

På ’Det Gyldne Teater’ arbejder der også en scenograf og altmuligmand ved navn Philip. Han var med til at starte teatret for mange år siden, sammen med Sara og Annas mor og nu afdøde far.

Lars Brygmann spiller rollen som Phillip, og det var en karakter, han havde meget nemt ved at sætte sig ind i.

– Det er faktisk en rolle, jeg kender en hel del til. Jeg kommer selv fra teaterverdenen, hvor jeg har en fortid som teatertekniker. Jeg har selv bygget kulisser og været altmuligmand på et teater. Så det har været’piece of cake’ at spille det her – og en stor fornøjelse, fortæller Lars Brygmann.

Foto: Per Arnesen, DR

Lars Brygmann har tidligere spillet en af hovedrollerne i TV 2’s voksenjulekalender ’Juletestamentet’ fra 1995 Det er dog ikke den han peger på, da Juleweb.dk beder ham om at pege på en favorit julekalender. Han yndlingsjulekalender er faktisk én, som hans bror Martin Brygmann havde en stor rolle i.

– Min favoritjulekalender er helt klar ’Jesus og Josefine’. Fantastisk julekalender – og dem der skrev den, har jo også skrevet den her julekalender. Den var så voldsom og vedkommende, og den tog hele den bibelske fortælling med ind i en moderne historie. Den var spændende, og så var der jo også fantastisk musik, som min bror havde lavet, siger han.

Foto: Per Arnesen, DR

Christine Albeck Børge: Vi har været som en familie

Rollen som Sara og Annas mor, Rikke, bliver spillet af. Christine Albeck Børge Rikke er alenemor, da hendes mand døde for mange år siden. Hun taler dog alligevel ofte med ham på kontoret på ’Det Gyldne Teater’, hvor han går igen som et spøgelse.

– Rikke er en meget ambitiøs dame, og hun kører det teater, hun var med til at starte sammen med sin nu afdøde mand, videre med meget stor ildhu, fortæller Christine Albeck Børge, og fortsætter:

– Det har været en stor oplevelse at lave den her julekalender. Vi har været sammen i ni måneder, tror jeg, eller måske mere et år, og vi har lært hinanden at kende også bagved kameraet. Det har været en dejlig familiefølelse. Vi har virkelig haft det sjovt sammen.

Foto: Per Arnesen, DR

Da Juleweb.dk beder hende om at pege på en favoritjulekalender, er hendes valgt noget utraditionelt.

– Det første, der falder mig ind er egentlig Poul og Nulle i hullet. Det var simpelthen så mærkeligt og crazy, men jeg kan huske, at jeg egentlig også syntes den var god dengang. Jeg kan huske, at mine forældre var meget forargede over, at den ikke havde mere jul. Der var en masse ballede med de voksne, men jeg kunne egentlig godt lide den, siger hun.

Foto: Jesper Tøffner, DR

Jacob Ottensten: Hårdt at balancere skole og optagelser

Rollen som drengen Janus, som Sara er meget for elsket i, bliver spillet af Jacob August Ottensten. Det var meget tilfældigt, at han lige pludselig endte med at få en rolle i julekalenderen.

– Min fysiklærer fra folkeskolen taggede mig i et opslag på Facebook, om at der var en casting, og så tænkte jeg, at det kunne jeg da lige så godt prøve. Og så gik det egentlig rimelig hurtigt, fra jeg havde været til casting første gang, til jeg fik rollen. Det var kun en lille måned før vi gik i gang med optagelserne, fortæller han.

Foto: Per Arnesen, DR

Jacob August Ottensten har tidligere spillet med i filmen ’To Verdener’ og tv-serien ’Lulu og Leon’.

– Det har været rigtig hårdt, både at skulle balancere skole og optagelser samtidig. Men skolen har hjulpet rigtig meget til, og på den måde, er jeg kommet helskindet igennem. Det har været utrolig sjovt, siger han.

Hans yndlingsjulekalender er ’Absalons Hemmelighed’ fra 2006.

– Jeg kunne rigtig godt relatere til historien. Det med søskende, det forhold søskende har, og så synes jeg også, at det var sjovt med de to hjemløse, der boede nede i kælderen under Magasin. Det var en skæg historie, fortæller han.

Foto: Per Arnesen, DR

Andreas Jessen: Sjovt at spille prins

Rollen som den flotte prins bliver spillet af Andreas Jessen, der blandt andet tidligere har været med i spillefilmen Hvidsten Gruppen – og så smelter han også et pigehjerte som charmerende ridder i årets TV 2-julekalender ‘Ludvig og Julemanden’ fra 2011.

– Det har været super sjovt at få lov til at lege i det her eventyrunivers. At få lov til at spille en prins – det er da noget, der skiller sig ud fra det, man normalt får lov til at lave., fortæller Andreas Jessen.

Foto: Bo Tengberg, DR

Han har to favoritjulekalendere. Den ene var hans favorit som barn, mens den anden er blevet hans favorit som voksen.

– Som voksen har jeg virkelig godt kunnet lide at se ‘Jul på Vesterbro’ med Anders Mattesen. Den synes jeg var virkelig sjov. Og som barn husker jeg helt klar tydeligst ‘Pyrus’. Det var ligesom den jeg voksede op med. Det er nok de to jeg må nævne, siger han.

Se flere interview med skuespillerne fra ‘Den Anden Verden’ på Juleweb.dk’s YouTube-kanal

Søg