Den Anden Verden – En rejse gennem Grimms eventyr

Foto: Per Arnesen, DR

Den 1. december er der premiere på DR’s nye julekalender ‘Den Anden Verden’. En historie, der er støvsuget for nisser og julemænd, men som til gengæld har en flot prins, en ond dronning, en farlig heks, syv små dværge og et magiske slot.

Med udgangspunkt i Brødrene Grimms velkendte eventyr, fortæller julekalenderen en historie om to teenagepigers overgang fra barn til voksen – med alle de udfordringer det indebærer.

– Julekalenderen fokuserer på det, der er kernen i Brødrene Grimms fortællinger – nemlig den universelle fortælling om det at blive voksen. Om at være ung og modig og turde tage de første skridt ud i en ny og fascinerende verden, fortæller producent Andreas Hjortdal.

Foto: Per Arnesen, DR

Forestilling på Det Gyldne Teater

Selvom den ene kun er ti minutter ældre end den anden, så er der stor forskel på de to 15-årige tvillingesøstre Sara og Anna.

De bruger begge meget tid på det lokale teater ‘Det Gyldne Teater’. Sara spiller hovedrollen i årets juleforestilling, om hvad der skete med Tornerose, efter at hun blev vækket af prinsen. Anna lider til gengæld af sceneskræk og arbejder derfor som sufflør.

‘Det Gyldne Teater’ blev startet af deres afdøde far for mange år siden. I dag bliver det ledet af deres mor, Rikke, som også er instruktør på forestillingen

Sara er forelsket i drengen Janus, der spiller prinsen i forestillingen. Desværre har Janus allerede en kæreste, og det gør Sara meget frustreret, at han ikke vil kysse hende under prøverne.

Foto: Jesper Tøffner, DR

Mødet med en anden verden

En aften er Sara og Anna nede ved åen for blandt andet at snakke om Saras kærestesorger. Sara bliver overmodig, og kravler op på rækværket af en bro. Pludselig mister hun balancen og falder ned i det iskolde vand.

Vandet er magisk, og mens Anna kæmper for at få hende op af åen, bliver Sara suget ind i en eventyrverden. Pludselig befinder hun sig i Snevides sted, og er på flugt fra en ond dronning, der vil slå hende ihjel.

Sara møder de syv dværge og ikke mindst den flotte prins, som hun forelsker sig heftigt i. Men netop som hun er kommet i kontakt med ham, bliver hun rusket hjem af Anna. Sara tror, hun har drømt. Men da hun finder en grannål fra eventyrverdenen bliver hun klar over, at hun har været af sted.

Foto: Bo Tengberg, DR

Tilbage til prinsen

Sara finder ud af, at hun ved at bruge sit åndedræt på en særlig måde, kan komme tilbage til eventyrverdenen, mens det i den virkelige verden blot ser ud som om, at hun sover. Anna bliver pålagt den vigtige opgave at vække Sara, når hun skal tilbage fra eventyrerne.

Herfra tager begivenhederne fart. Sara har besluttet sig for, at hun vil vinde Prinsens hjerte. Men hun skal igennem flere eventyr, før Prinsen og hun måske får en chance for at nå hinanden.

Foto: Per Arnesen, DR

I virkelighedens verden begynder Sara at finde teateruniverset barnligt og distancerer sig fra sine omgivelser. Anna bekæmper sin sceneskræk og overtager hendes rolle i årets forestilling.

Rikke kæmper for at få lov til at gennemføre forestillingen, selvom sponsoren Søren stiller ultimative krav til hende. Han vil have nisser med i eventyrstykket – ellers lukker han teatret.

Foto: Per Arnesen, DR

Flere eventyr

Den onde Dronning ønsker til stadighed at være den smukkeste i landet og forfølger Sara, uanset om hun kommer til eventyrverdenen i skikkelse af Snehvide, Askepot eller sig selv. De onde stedsøstre vil også giftes med Prinsen og låser Sara inde i fadeburet.

Heksen fra Hans og Grete har bagt en masse smukke og lækre kager, men hun er sulten på noget andet. Sara møder masser af modstand i ’Den Anden Verden’ og må få hjælp fra nye og gamle venner for at overvinde de farer og udfordringer, som hun møder på sin vej.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Stjernespækket rolleliste

‘Den Anden Verden’ er både fyldt med kendte skuespillere og unge talenter. Hovedrollerne som Sara og Anna bliver spillet af Caroline Vedel og Fanny Bornedal. Caroline Vedel har tidligere medvirket i TV 2-serien ‘Hjørdis’, hvor hun spillede pigen Freja.

Fanny Bornedal, der er datter af den kendte filminstruktør Ole Bornedal, blev for alvor landskendt, da hun i 2014 spillede rollen som den unge Inge i DR-serien ‘1864’.

Optagelser ved Egeskov Slot  •  Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Rollen som den flotte prins bliver spillet af Andreas Jessen, der blandt andet tidligere har været med i spillefilmen Hvidsten Gruppen – og så smelter han også et pigehjerte som charmerende ridder i årets TV 2-julekalender ‘Ludvig og Julemanden’ fra 2011.

Pigernes mor Rikke bliver spillet af Christina Albeck Børge. Janus bliver spillet af Jacob August Ottensten.
På teatret arbejder der også en scenograf og altmuligmand ved navn Philip, som bliver spillet af Lars Brygmann. Den onde dronning bliver vakt til live af Sofie Gråbøl.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

‘Den Anden Verden’ er skrevet af Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen, der tidligere også har skrevet manuskriptet til ‘Jesus og Josefine samt ‘Mikkel og Guldkortet’ på TV 2. Den er instrueret af Lars Kaalund.

Titelmelodien er skrevet af komponisten Jesper Mechlenborg og bliver sunget af de to hovedrolleindehavere Caroline Vedel og Fanny Bornedal.

Søg