Det er efterhånden blevet en national festdag, når Tuborg Julebryg udkommer den første fredag i november, og byen er fuld af glade mennesker med blå nissehuer.
Men i år vil kendere af den populære juleøl måske opdage, at den ikke smager helt som den plejer. Brygmesteren har nemlig pillet ved opskriften. Det skriver FødevareWatch.dk
Mere lakrids
Det er smagen af lakrids i juleøllen, som brygmester Mikkel Laust Broe har været ved at lege med.
– Vi ville gerne have, at øllen duftede og smagte mere af lakrids. Inden for de sidste fem år er lakrids blevet helt vildt hot i Danmark – måske på grund af Johan Bülow. Tuborg Julebryg har fra starten haft lakrids i sig, men den nye trend har inspireret os til at lege med lakridssmagen, siger han til FødevareWatch.dk
Mens lakridsen normalt bliver lavet i USA, så er den i år lavet i Frankrig. Her er processen med at udvinde lakridsen fra lakridsrødderne mere mild. Det giver mindre af stoffet glycyrrhizin og dermed en mindre bitter lakrids.
– Vi vil ikke ændre øllens karakter som sådan, vi vil bare gøre den en lille smule bedre og lakridssmagen lidt tydeligere. Men den har ikke ændret sig markant. Når man køber en Tuborg Julebryg, så skal man have en Tuborg Julebryg, siger Mikkel Laust Broe til FødevareWatch.dk
Den nye juleøl er netop blevet testsmagt af et smagspanel, som har godkendt den.