Kurt Ravn og Motor Mille med i Viaplay-julekalender

En ny julekalender, der udelukkende vil kunne ses på streamingtjenesten Viaplay, er ved at blive produceret. ‘Det Store Eksperiment’ er en lærerig serie om blandt andet kemi, musik og matematik, og nu har Viaplay løftet sløret for, hvilke skuespillere der er med.

Kurt Ravn, der blandt andet tidligere har været med i ‘Matador’, spillet nisse i ‘Jul i Juleland’ og hemmelig agent i ‘Tidsrejsen’, er den skøre og indebrændte Professor Primus.

– Det Store Eksperiment er et meget fantasifuldt koncept, som samtidigt er lærerigt for de yngre seere. Jeg glæder mig over at skulle spille rollen som professor Primus. Som skuespiller er det altid sjovt at spille skingrende skør og ondskabsfuld, siger Kurt Ravn.

Motor Mille og to tvillingebrødre

Kurt Ravn får selskab af Mille Gori, som mange nok bedst kender som ‘Motor Mille’ på DR Ramasjang, og de to tvillinger Jakob og Rasmus på 12 år.

– Jeg elsker at bruge min fantasi, jeg elsker at blive udfordret. Jeg er dårlig til at sidde stille, og så synes jeg, at børn er de bedste arbejdskollegaer i verden, og netop derfor har jeg sagt ja til at være med i Viaplays nye julekalender. Jeg håber og tror på, at det er en julekalender, der kan inspirere børnene bag skærmen til en masse leg, siger Mille Gori.

En jaloux opfinder

‘Det Store Eksperiment’ handler om to børn, der har vundet Nordens mest prestigefyldte opfinderkonkurrence for børn.

Som en del af prisen, får de sammen med en overdommer muligheden for at besøge en rigtig opfinder – professor Primus – der i sin tid var den første vinder af den samme konkurrence.

Professoren er desværre blevet en mislykkede størrelse, da han ikke har haft succes siden han vandt konkurrencen, og han bliver derfor syg af jalousi over at se børnenes kreativitet og låser dem inde i sit laboratorium.

Den eneste vej ud er ved at udføre professorens vanskelige eksperimenter. Hver dag skal de forsøge at løse et nyt eksperiment. Lykkedes de med at udføre eksperimentet, åbner der en dør, som forhåbentlig vil føre dem ud i friheden.

Serien bliver optaget i Stockholm af produktionsselskabet Nixico, og bliver produceret i forskellige versioner til alle de nordiske lande.

Søg