Viaplay laver julekalender

Foto: Colourbox.com

Mens julekalendere for børn har været en fast decembertradition på DR og TV 2 i flere årtier, så har Viasat-koncernen, der blandt andet står bag TV 3-kanalerne, kun én gang tidligere forsøgt sig med en af slagsen.

Det bliver der dog lavet om på nu. Til december er der premiere på julekalenderen ‘Det Store Eksperiment’, der kommer til at kunne ses eksklusivt på koncernens streamingtjeneste Viaplay.

En jaloux opfinder

Julekalenderen handler om to børn, der har vundet Nordens mest prestigefyldte opfinderkonkurrence for børn.

Som en del af prisen, får de sammen med en overdommer muligheden for at besøge en rigtig opfinder – professor Primus – der i sin tid var den første vinder af den samme konkurrence.

Professoren er desværre blevet en mislykkede størrelse, da han ikke har haft succes siden han vandt konkurrencen, og han bliver derfor syg af jalousi over at se børnenes kreativitet og låser dem inde i sit laboratorium.

Den eneste vej ud er ved at udføre professorens vanskelige eksperimenter. Hver dag skal de forsøge at løse et nyt eksperiment. Lykkedes de med at udføre eksperimentet, åbner der en dør, som forhåbentlig vil føre dem ud i friheden.

Underholdende og uddannende

Formålet med serien er både at underholde og uddanne. Igennem de 24 forskellige eksperimenter vil børnene blandt andet lære om kemi, musik, matematik og meget mere.

– Det er noget, vi længe har ønsket at gøre, da vi synes at der har manglet et format, som både er inspirerende og samtidig har en uddannende effekt på børnene, siger Jonas Karlén, der er adm. direktør for Viaplay.

Serien bliver optaget i Stockholm og vil blive produceret i forskellige versioner til alle de nordiske lande.

Søg