Harry Potter-tegner er årets julemærkekunstner

Foto: Julemærkefonden

Hvis du har læst den danske oversættelse af de populære Harry Potter-bøger, så er du med garanti også stødt på billedkunstner Per Oluf Jørgensens arbejde.

Det er nemlig ham, der har tegnet forsiden til alle syv bøger, og faktisk har Harry Potter-fans fra hele verden kåret netop hans værker til verdens bedste Harry Potter-forsider.

Nu kan 58-årige Per O. også føje titlen Julemærkekunstner til cv’et. Han skal tegne årets udgave af det traditionsrige velgørenhedsmærke, der er det 113. i rækken.

– Listen af meget dygtige kunstnere, der har tegnet Julemærket i årenes løb, er lang. Så blot det at blive spurgt føles ærefuldt, men også skræmmende. Samtidig har jeg rigtig stor respekt for Julemærkefonden og det arbejde, de udfører og har udført i så mange år. Det er virkelig en ære blot at være med i et hjørne af det projekt, siger Per O.

Motivet er hemmeligt

Hvordan årets julemærker ser ud er stadig en hemmelighed. Om de bliver lige så eventyrlige, som Per O.’s tidligere værker, bliver afsløret den 31. oktober på Københavns Rådhus af Julemærkefondens protektor Kronprinsesse Mary.

Julemærket har været udgivet hvert år siden 1904. Sidste år var det selveste Dronning Margrethe, der tegnede mærkerne, så Per O. har nogle store sko at fylde ud.

Søg