Færdig med optagelserne til Den Anden Verden

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

I 114 dage har DR været i gang med optagelserne til årets nye julekalender ‘Den Anden Verden’, der har Brødrene Grimms eventyr som omdrejningspunkt.

Undervejs er der blandt andet lavet optagelser på Nyborg Slot og Kronborg, men nu kan holdet langt om længe gå på sommerferie. Torsdag den 30. juni kom de sidste optagelser i kassen ved Egeskov Slot på Fyn.

– Jeg er meget tilfreds med det, vi har fået lavet. Det har været et super godt hold at arbejde med, som virkelig har formået at løfte det her julekalenderunivers til et højt niveau, fortæller producent Andreas Hjortdal til Juleweb.dk, der besøgte holdet under de sidste optagelser på Fyn.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

En verden fuld af eventyr

‘Den Anden Verden’ er historien om de to tvillingesøstre Sara og Anna, der er blevet skilt ad fra hinanden. Sara har opdaget en hemmelig verden, der er befolket med skikkelser fra Brødrene Grimms eventyr, og her er hun blevet forelsket i en ung flot prins.

For at komme i kontakt med prinsen, er hun nødt til at genopleve og spille med i flere af de forskellige kendte eventyr.

Samtidig i den virkelige verden, må Anna overtage Saras hovedrolle i det Brødrene Grimm-inspirerede teaterstykke, som er ved at blive sat op på det lokale teater. Her kommer hun til at kæmpe alvorligt med sin sceneskræk.

– Sara er en meget rebelsk pige. Rapkæftet og rigtig teenageagtig. Min rolle, Anna, er derimod lidt mere nede på jorden – lidt bibliotekaragtig – og vi skal forsøge at lære noget af hinanden i løbet af julekalenderen, fortæller Fanny Bornedal.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Kendte unge skuespillere

Hovedrollerne som Sara og Anna bliver spillet af Caroline Vedel og Fanny Bornedal. Caroline Vedel har tidligere medvirket i TV 2-serien ‘Hjørdis’, hvor hun spillede pigen Freja.

Fanny Bornedal, der er datter af den kendte filminstruktør Ole Bornedal, blev for alvor landskendt, da hun i 2014 spillede rollen som den unge Inge i DR-serien ‘1864’.

Rollen som den flotte prins bliver spillet af Andreas Jessen, der tidligere blandt andet har medvirket i spillefilmen ‘Hvidsten Gruppen’ og TV 2-julekalenderen ‘Ludvig og Julemanden’.

– Det har været super sjovt at få lov til at lege i det her eventyrunivers. At få lov til at spille en prins – det er da noget, der skiller sig ud fra det, man normalt får lov til at lave, fortæller Andreas Jessen.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Julekalenderen er skrevet af Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen, der også stod bag ‘Jesus og Josefine’ samt ‘Mikkel og Guldkortet’ på TV 2.

Søg