DR Ramasjang genudsender Nissebanden i Grønland

Nissebanden i Grønland
Foto: Preben Trunshøj, DR

Igen i år bliver der gensyn med Lunte, Hr. Mortensen, Gemyse og Skipper på DR Ramasjang. Den anden julekalender i serien om Nissebanden bliver genudsendt på kanalen i december.

Det er femte gang, at ‘Nissebanden i Grønland’ bliver vist på tv. Seneste genudsendelse var i 2011.

Historien om to ønskesten

‘Nissebanden i Grønland’ handler om to magiske ønskesten, der efter en stjernekoalition på nattehimlen er faldet ned i den grønlandske ødemark.

Hvis man finde de to sten, og slår dem mod hinanden, kan man ønske sig alt hvad man vil i hele verden. Men det kan let gå galt, og derfor må julemanden drage afsted for at finde dem, inden de lander i de forkerte hænder.

Julemanden beder Nissebanden om hjælp til at passe hans værksted og tage sig af produktionen af julegaver, mens han er væk. Men sognerådsmedlemmet Fiffig Jørgensen fra Holme Olstrup finder de to ønskesten før julemanden – og så ramler det hele.

Foto: Preben Trunshøj, DR

Den berømte Nissebande

Manuskriptet til ‘Nissebanden i Grønland’ er skrevet af Flemming Jensen, der også spiller rollen som grødnissen Lunte. Per Pallesen har instrueret historien, mens Hans Dal, der også spiller rollen som kommandør-nissen A38, har skrevet musikken.

Rollen som Hr. Mortensen bliver spillet af Arne Hansen. Nissepigen Gemyse bliver spillet af Kirsten Peüliche. Skipper bliver spillet af Finn Nielsen, mens Ann Hjorth spiller rollen som Puk.

Derudover medvirker Christoffer Bro i rollen som “skurken” Fiffig Jørgensen, mens Terese Damsholt spiller hans hustru Fru Fiffig Jørgensen.

Foto: Preben Trunshøj, DR

Ny julekalender på DR 1

Mens DR Ramasjang har hevet en vaskeægte juleklassiker op ad hatten, så er der en helt ny julekalender på plakaten i år på hovedkanalen DR 1.

‘Den Anden Verden’ handler om de to teenagesøstre Anna og Sara. Den ene af dem, Anna, har fundet frem til en hemmelig verden, der er befolket med figurerne fra Brødrene Grimms eventyr, og her er hun blevet forelsket i en flot prins.

Søg