Optagelserne til Den Anden Verden er i gang

Foto: Carsten Andersen, DR

Optagelserne til DR’s nye familiejulekalender ‘Den Anden Verden’ er i fuld gang, og nu er de første billeder af projektet blevet offentliggjort.

Onsdag den 16. marts var filmholdet rykket ind på Nyborg Slot, for at lave optagelser til en scene, der skal være med i afsnit 11.

Her genoplever den ene af julekalenderens to hovedpersoner eventyret om Askepot. ‘Den Anden Verden’ har nemlig Brødrene Grimms eventyr som omdrejningspunkt.

Foto: Carsten Andersen, DR

To søstre bliver skilt fra hinanden

De to teenagesøstre Anna og Sara er blevet skilt ad fra hinanden. Sara er blevet ført ind i en hemmelig verden befolket med skikkelser fra Brødrene Grimms eventyr, hvor hun ihærdigt forsøger at komme i kontakt med den flotte unge prins.

Samtidig, i den virkelige verden, må Anna overtage Saras hovedrolle i det Brødrene Grimm-inspirerede teaterstykke, som er ved at blive sat op på det lokale teater. Her kommer hun til at kæmpe alvorligt med sin sceneskræk.

– Mange af temaerne i Brødrene Grimms eventyr handler om at gå fra at være barn til voksen, og de udfordringer, der hører med til det. Så ved at blande eventyret og historien om de to almindelig piger får vi et ekstra lag til historien om at være teenager, fortæller producent Andreas Hjortdal til dr.dk

Foto: Carsten Andersen, DR

Andet end Disney

DR vil med ‘Den Anden Verden’ forsøge at lave en anderledes fortolkning af Brødrene Grimms eventyr, end den man for eksempel er vant til at se i Disney-film.

– Vi ville gerne gå en anden vej med det overnaturlige og magiske end Disney og Harry Potter, og hvad der ellers findes, så det er blevet en anderledes fortælling med rod i det nordiske og naturligvis de tyske folkeeventyr, siger producent Andreas Hjortdal til dr.dk

Foto: Carsten Andersen, DR

Kendte og ukendte skuespillere

Hovedrollerne som Anna og Sara bliver spillet af Fanny Bornedal og Caroline Vedel. Derudover medvirker blandt andre også Lars Brygmann, Andreas Jessen, Dan Zahle og Christine Albeck Børge i julekalenderen.

Den er skrevet af Nikolaj Scherfig og Bo Hr. Hansen, der også stod bag ‘Jesus og Josefine’ samt ‘Mikkel og Guldkortet’ på TV 2.

Søg