Gallapremiere på Juleønsket

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Læg godt mærke til de fire børn på billedet ovenfor. Dem kommer du nemlig til at se rigtig meget til i december på TV 2.

De fire børn spiller hovedrollerne i årets nye julekalender ‘Juleønsket’, hvor vi kommer til at kende dem som pigen Julie, drengene Willy og Toke og englen Rafi.

Lørdag den 21. november blev julekalenderen for første gang vist for et publikum, da TV 2 havde inviteret til gallapremiere på Juleønsket i Imperial i København. Her fik Juleweb.dk og de andre heldige gæster lov til at se de tre første afsnit af serien.

Juleønsket
Foto: Ian Hansen, TV 2

Et juleønske

12-årige Julie drømmer om at holde juleaften med hele sin familie. Men som sædvanlig ser den plan ud til at smuldre, da begge Julies forældre skal arbejde den 24. december, og Julies halvstoresøster Mie skal holde jul med sin mor i Sverige.

Ønsket bliver dog imidlertid hørt af engle, og de giver den unge, rebelske engleaspirant Rafi opgaven, at få det til at gå i opfyldelse. Rafi har været ulydig i engletimerne, og derfor bliver han som straf sendt til menneskenes verden og må ikke vende hjem igen, før han har fået Julies ønske til at gå i opfyldelse.

På jorden får Rafi hurtigt følgeskab af flere engle, der er på en hemmelig mission for at bekæmpe en årtusinder gammel dæmon.

Gallapremiere på Juleønsket
Instruktør Carsten Myllerup og holdet bag Juleønsket på scenen i Imperial

Tilbage efter Jesus og Josefine

For 12 år siden satte TV 2, produktionsselskabet Cosmo Film og instruktør Carsten Myllerup nye standarder for tv-julekalenderen i Danmark med ‘Jesus og Josefine’.

Nu er de tre gået sammen igen for at lave ‘Juleønsket’, der ligesom ‘Jesus og Josefine’ er støvsuget for nisser og julemænd, men i stedet handler om engle og dæmoner.

– Jeg synes, det var en rigtig god og spændende historie, og nu er det ved at være så længe siden, at vi lavede Jesus og Josefine, så jeg fik lyst til at prøve at lave en julekalender igen. Julekalenderen rammer jo utrolig bredt. Vi skulle jo fylde Det Kongelige Teater hver aften i otte år for at nå så mange seere, som vi når ud til med det her, fortæller Carsten Myllerup til Juleweb.dk

Juleønsket
Foto: Ian Hansen, TV 2

Hårdt arbejde

Julekalenderen blev optaget i løbet af foråret i Nyborg på Fyn, og siden dengang har arbejdet med at klippe den været i fuld gang. Faktisk er alle 24 afsnit ikke klippet helt færdige endnu, men holdet forsikrer, at de nok skal nå det inden jul.

– Det har været skide og hårdt, og det har været skide sjovt. Så kort kan det faktisk siges. Vi har haft rigtig rigtig travlt, men vi havde nogle rigtig gode skuespillere og et rigtig godt hold, der gjorde, at vi havde det super sjovt samtidig. Folk kan glæde sig til en super spændende historie, og uden at røbe for meget, så bliver det nok jul, siger Carsten Myllerup.

Gallapremiere på Juleønsket
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen
Søg