Trailer offentliggjort til Emma og Julemanden

Først kom ‘Ludvig og Julemanden’, så kom ‘Tvillingerne og Julemanden’ – og til november fortsætter eventyret om Nicolas i spillefilmen ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’.

Selvom der stadig er over en måned til, at den har premiere, er en trailer til filmen og nogle billeder nu blevet offentliggjort.

Hr. og fru julemand er blevet forældre

I spillefilmen er Nicolas og Julie blevet forældre til en lille datter, men kort efter fødslen bliver barnet bortført af den onde Elverdronning “Slatten Langpat”.

I Viborg møder de pigen Emma, der ved en masse om elververdenen, og hun og elverdrengen Rod indvilger i at hjælpe dem, med at forsøge at få barnet tilbage. De opdager dog hurtigt, at hvis det nogensinde skal kunne lade sig gøre, må de først finde Elverdronningens frosne hjerte.

Foto:  Per Arnesen og Martin Dam Kristensen, Deluca Film

Sagnet om Slatten Langpat

Elverdronningen, der går under navnet Slatten Langpat, er baseret på en gammel sagnfigur. Dronningen er hensunket i fysisk og følelsesmæssig forfald på grund af ulykkelig kærlighed til menneskekongen Erik Klipping for lang tid siden.

I sin afmagt rev hun sit hjerte ud og skjulte det i jordens dyb, og hun forbød kærlighed i Elverriget for evigt. Lige siden har Elverriget været koldt og mørkt, og elverne drømmer om, at deres dronning får hjertet og glæden tilbage.

Foto: Martin Dam Kristensen, Deluca Film

Nye ansigter

Der er kun få gengangere i spillefilmen fra de to julekalendere på tv. Lars Hjortshøj spiller igen rollen som julemanden Nicolas, og Camilla Bendix er tilbage i rollen som hans kone Julie. Ellers er resten af castet helt nyt.

De to børn Sofia Callesen og Malte Houe spiller rollerne som pigen Emma og elverdrengen Rod, mens Mille Dinesen er den onde Elverdronning “Slatten Langpat”. Elverdronningen har også to håndlangere, der bliver spillet af Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann.

Holdet bag

Manuskriptet til ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ er skrevet af Philip LaZebnik, Uffe Rørbæk og Jenny Lund Madsen, der også skrev manuskriptet til Ludvig og Julemanden, mens Søren Frellesen er instruktør.

Filmen er produceret af Deluca Film. Den har et budget på ca. 20 millioner kroner og får premiere i biograferne den 12. november.

TV MIDTVEST besøgte optagelserne til spillefilmen i februar. Se indslaget HER

Del artikel