DR-konkurrence: Skriv Danmarks nye julesang

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Det er nok de færreste, der tænker på engle, nisser, klejner og gran her i juni, men nu er der en god grund til at gøre det. DR har nemlig udskrevet en sangkonkurrence, hvor hele befolkningen kan komme med bud på Danmarks nye julesang.

Vindersangen bliver præmieret med 10.000 kroner og vil blive opført ved et stort tv-show den første søndag i advent.

Frit valg på alle hylder

Om den nye julesang skal handle om juletræer, engle eller noget helt tredje er op til konkurrencedeltagerne. Du skal bare selv have skrevet tekst og musik, og så skal sangen egne sig til fællessang.

Der er heller ingen begrænsninger i forhold til genre, så Danmarks nye julesang kan blive både en salme eller en rocket nissesang. Deadline for indsendelse af julesange er den 1. oktober 2015. Sangen skal afleveres som video eller lydfil, så noder er ikke en nødvendighed.

Sang hele året

Sangkonkurrencen er en del af P2’s fokus på fællessang i hele 2015:

– Med konkurrencen om at skrive en ny julesang vil vi gerne skubbe til fornyelse et af de steder, hvor flest mennesker synger fællessang – nemlig om juletræet. De gamle sange bliver kun stærkere af at gå hånd i hånd med de nye. Missionen er både at få danskerne til genopdage, hvilken sangskat vi har og selv være med til at videreudvikle til den, siger P2’s redaktionschef Jakob Marstrand.

Jul i dur eller mol

Chefdirigent for DR Pigekoret, Phillip Faber, sidder i fagjuryen, der udvælger de 10 bedste sange, som befolkningen efterfølgende kan stemme på. Han giver her tip til at skrive julesange:

– Man skal huske, at mange mennesker skal kunne relatere til den. Tekstindholdet i en julesang skal være noget, som mange kan nikke genkendende til. Melodien skal være catchy, uden at det bliver for meget. Og så er 99 procent af alle julesange i dur, så en udfordring kunne være at skrive en julesang i mol. Musik skrevet i 2015 må gerne lyde af 2015, og jeg drømmer om et bredt felt, siger han.

Fakta

– Deadline for indsendelse af sange er den 1. oktober
– Sangen skal egne sig til fællessang
– Du/I skal selv have skrevet tekst og musik
– Sangen skal afleveres som video eller lydfil
– De 10 bedste julesange er planlagt til udgivelse af musikforlaget Edition Wilhelm Hansen.

Læs mere om Danmarks nye julesang og konkurrencereglerne på: dr.dk/dksyngerjulenind

Søg