20-årigt stjerneskud bag titelmelodien til Tidsrejsen

Foto: Morten Jerichau

Når DR’s nye julekalender ‘Tidsrejsen’ løber over skærmen hver aften i december, er eventyret pakket ind i en titelmelodi, der er skrevet og bliver sunget af den bare 20 år gamle sangerinde Caroline Castell.

Hendes debut-EP udkommer først i begyndelsen af næste år, men hun har fået en enestående mulighed for at kickstarte karrieren som sangforfatter til en julekalender.

Hurtigt i julestemning

Caroline Castell fik opgaven, at skrive Danmarks næste julehit, for to måneder siden:

– Min makker Lasse Lyngbo og jeg blev kontaktet af DR, der spurgte, om vi ville lave et udkast til en titelmelodi. Vi var dog langt fra sikre på, at de ville ende med at bruge vores sang, for vi var oppe imod nogle andre dygtige sangskrivere, der også var blevet kontaktet, fortæller Caroline Castell.

Tidsrejsen
Foto: Tine Harden, DR

Men sammen med Lasse Lyngbo gik hun i gang med at skrive et bud på en julesang. Og selvom det var i begyndelsen af oktober, var det ikke noget problem at komme i julestemning.

– Jeg synes meget hurtigt, at jeg kunne leve mig ind i det. Jeg elsker jul og julekalendere. Jeg kan sagtens finde på at se Pyrus i midten af august, så det var let for mig at komme i julestemning. Faktisk har jeg været i julestemning siden oktober, så jeg håber det holder helt til juleaften, siger Caroline Castell.

Handler om skilsmisse

Temaet i julekalenderen er skilsmisse, og det er noget den unge sangerinde let kan relatere sig til.

– Vores opgave var at skrive en sang, der lød som om, at det var hovedpersonen selv, der sang den. Mine egne forældre blev skilt, da jeg var otte år gammel, så jeg kunne nemt sætte mig ind i det hovedpersonen tænker og føler, siger hun.

Tidsrejsen – Caroline Castell

Drømmer om at leve af at synge

Lige nu ligger ‘Tidsrejsen’ med Caroline Castell nummer 1 på iTunes, og til næste år udkommer hendes første EP. 2015 tegner derfor til at blive et spændende år for det unge stjerneskud.

– Jeg har i mange af drømt om at leve af at synge, og nu skal det prøves af. Jeg har udskudt alt hvad der hedder universitet og uddannelse, for at prøve at se, om det kan lade sig gøre. Jeg glæder mig meget til 2015, siger hun.

Søg