Julemærke nr. 111

Illustration: Jakob Kühnel
Illustration: Jakob Kühnel

Ingen jul uden julemærker, og for 111. gang er en ny udgave af de traditionsrige velgørenhedsmærker nu på gaden. Julemærket anno 2014 emmer af klassisk jul – men med et moderne tvist og et glimt i øjet.

Kunstneren er den 54-årige grafiker Jakob Kühnel, som er uddannet fra Kunstakademiet i 1979 og fra Skolen for Brugskunst fem år senere.

Jakob Kühnel er en erfaren frimærketegner. Han har tidligere tegnet ikke mindre end 27 forskellige frimærker for Post Danmark, blandt andet frimærkeserierne i anledning af 100-året for Københavns Hovedbanegård og Den Gamle By i Aarhus.

Jakob Kühnel og Kronprinsesse Mary afslørede årets Julemærke  •  Foto: Henrik Petit

Støt Julemærkehjemmene

Når du køber et Julemærke, støtter du de fire danske Julemærkehjem i Hobro, Kollund, Skælskør og Ølsted. Hver år får 750 ensomme, isolerede eller overvægtige børn ophold på et julemærkehjem, der hjælper dem til et bedre liv.

Tidligere kunne Julemærkehjemmene alene drives for indtægterne fra salg af Julemærket, men sådan er det ikke længere i dag, hvor der bliver sendt færre breve. I dag udgør indtægterne fra salg af Julemærket under halvdelen af omkostningerne for de fire Julemærkehjem.

– Vi har hårdt brug for hver en krone. Lige nu har vi 400 børn på venteliste, så vi håber, at rigtig mange husker det lille velgørenhedsmærke i den travle juletid. Det er måske bare et lille julemærke, men det har stor betydning for udsatte børn i Danmark, fortæller Søren Ravn Jensen, der er direktør for Julemærkehjemmene.

Søg