DR 1 genudsender Pagten

Pagten
Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Årets familiejulekalender på DR 1 bliver et gensyn med ‘Pagten’ fra 2009. Det er første gang, at historien om menneskedrengen Malte og nissepigen Lydas kamp mod den onde isheks Iselin bliver genudsendt.

‘Pagten’ er en af de mest dystre og dramatiske julekalendere, der nogensinde er produceret. Hovedforfatteren er Maya Ilsøe, der også skrev manuskriptet til ‘Absalons Hemmelighed’ i 2006.

Julekalenderen handler om fællesskab og mobning – og kredser meget om digteren N. F. S. Grundtvigs tanker.

Blandt skuespillerne er Lars Ranthe, Laus Høybye, Signe Egholm Olsen, Iben Dorner Østergaard og Steen Stig Lommer. Hovedrollerne som Malte og Lyda bliver spillet af Benjamin Engell og Karla Løkke.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Historien om en magisk pagt

For længe siden blev der indgået en pagt mellem nissepigen Saia og menneskedrengen Nikolaj Grundtvig. Pagten gik ud på, at de altid ville beskytte hinanden, hvis en af dem blev udsat for fare.

Pagten mellem et menneske og en nisse var det eneste, der var stærkt nok til at bekæmpe isheksen Iselin, der i mange år havde jagtet nisserne.

Nu er pagten forsvundet. Iselin har igen forsøgt at blive nissernes herskerinde, og inden Saia nåede at fortælle hvor pagten er gemt, blev hun frosset ned af isheksen.

Nu er det op til Saias datter Lyda, hendes mand Fabio og søn Gibbus, at finde pagten igen. Samtidig skal de finde et menneske, der kan bruge pagten sammen med Lyda, for at den virker.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Prisvinder og eksportsucces

Siden ‘Pagten’ blev vist på dansk tv i december 2009, er den også blevet godt modtaget i udlandet. Julekalenderen er blandt andet blevet vist på tv i Estland, Argentina, Sverige, Island og Norge.

Derudover var ‘Pagten’ den første julekalender nogensinde, der vandt en af ‘TV Priserne’. Signe Egholm Olsen blev kåret som årets ‘Bedste Tv-Skuespiller’ ved prisuddelingen i 2010.

Mens årets julekalender altså bliver en genudsendelse, så er DR allerede i fuld gang med at lave optagelser til en ny julekalender, der skal vises til næste år. Julekalenderen har endnu ikke nogen titel, men bliver en salgs familiekrønike.

Søg