Ny DR-julekalender i 2014

Foto: Bjarne Bergius Harmansen, DR

Arbejdet med at lave DR’s næste store familiejulekalender er i fuld gang. Selvom julekalenderen endnu ikke har fået nogen titel, er man nu så langt med manuskriptet, at det er tid til at finde de kommende hovedrolleindehavere.

Derfor er der casting i TV Byen i Søborg i weekenden den 6. og 7. april, hvor alle børn med en skuespiller gemt i maven er velkomne til at dukke op. Holdet er på jagt efter en pige, der er i alderen 11-14 år, en dreng i alderen 6-8 år og en dreng i alderen 12-15 år.

– Vi starter med at finde børnene, og senere går vi så i gang med at finde de voksne skuespillere til julekalenderen. Håbet er, at vi finder diamanten. Skuespilleren, som ingen har set før, men som lige har dét, vi skal bruge. Vi vil gerne være de første, der kan vise et nyt ansigt, forklarer Anders Toft Andersen fra DR Fiktion, der er producent på julekalenderen til dr.dk

En familiekrønike

Optagelserne begynder den 16. september og fortsætter frem til marts næste år. Julekalenderen skal vises på tv i december 2014. Det er en action/adventure-julekalender, der skildrer en familie i tre generationer. En slags familiekrønike.

Poul Berg, der også stod bag serierne ‘Limbo’ og ‘Mille’, er hovedforfatter på julekalenderen. Han får hjælp af tre episodeforfattere: Mikkel Bak Sørensen, Tine Krull Petersen og Bo Hr. Hansen. Bo Hr. Hansen var hovedforfatter på ‘Jesus og Josefine’ i 2003 samt ‘Mikkel og Guldkortet’ i 2008. Kaspar Munk skal være instruktør.

– Selv om vi den kommende weekend er på udkig efter tre børn til hovedrollerne, vil jeg bestemt ikke udelukke, at endnu flere kan få en rolle i julekalenderen. En stor del af handlingen foregår i en skole, ligesom der også vil være tidsrejser i serien. Så vi får også brug for børn, der ser ud, som far og mor gjorde, da de var unge, fortæller Anders Toft Andersen til dr.dk

Han regner med at alle børnene, der skal bruges i julekalenderen, er fundet før sommerferien.

Søg