Her ligger stederne fra Julestjerner i virkeligheden

Foto: Mike Kollöffel, DR

‘Julestjerner’ foregår i Brorfelde, der ligger syd for Holbæk. Det er dog langt fra alle steder i julekalenderen, der rent faktisk ligger i Brorfelde.

Blomsterland, Forsamlingshuset, Brugsen og Kims Diesel er alle bygninger, man skal andre steder end til Brorfelde for at besøge. Her er en oversigt over, hvor bygningerne fra julekalenderen kan ses i virkeligheden.

Frederiksholm i Sengeløse

Blomsterland

Gartneriet ‘Blomsterland’, hvor Sus bor med sine forældre, ligger i virkeligheden i Sengeløse ved Høje-Tåstrup. Den faldefærdige bygning er slet ikke et gartneri, men blot en gammel gård, der hedder Frederiksholm.

Frederiksholm er ejet af bokseren Mikkel Kessler, der i øjeblikket er ved at restaurere den gamle bygning indvendigt. Det skal dog gøres varsomt, for bygningen er erklæret bevaringsværdig.

Kræmmerhallen i Herringløse

Brugsen

I Julekalenderen er ‘Brugsen’ i Brorfelde både en lille købmandsforretning og byens politistation. I virkeligheden er Brugsen ikke en Brugs – men en lille møbelforretning. Butikken hedder ‘Kræmmerhallen’ og ligger i Herringløse udenfor Roskilde.

Forsamlingshuset i Ledøje Smørum

Forsamlingshuset

Forsamlingshuset, hvor Big J og Bob bor, er også i virkeligheden et forsamlingshus – bare ikke i Brorfelde. Forsamlingshuset, der bliver brugt i julekalenderen, ligger ved gadekæret i byen Ledøje Smørum – 40 km fra Brorfelde.

Olsens Autoværksted i Hove

Kims Diesel

Bilværkstedet og tankstationen ‘Kims Diesel’ hedder i virkeligheden ‘Olsens Autoværksted’ og ligger i Hove. Udenfor julekalenderens univers er der slet ingen tankstation ved bilværkstedet, og der er heller ikke noget cafeteria.

Observatoriet i Brorfelde

Observatoriet

En bygning, der rent faktisk ligger i Brorfelde, er Observatoriet, hvor Bob ofte kigger på stjerner gennem Schmidt-teleskopet.

Brorfelde Observatorium ligger på toppen af Brorfelde Bakke, og var i perioden fra 1953 til 1996 en del af København Universitet. I dag søger en gruppe frivillige for at holde liv i det gamle observatorium og formidle dens historie, selvom det ikke længere bliver brugt af universitetet til forskning.

Sophienholm Gods

Veras gods og grusgrav

Veras Grusgrav ligger også i Brorfelde i virkeligheden. Grusgraven er en del af Sophienholm Gods, der lige som i serien ligger bag Observatoriebakken i Brorfelde. Veras bolig i julekalenderen er også det rigtige Sophienholm Gods.

Alle indendørsscenerne fra julekalenderen er optaget i DR’s studier i Søborg.

Søg