Julestjerner – En julekalender i 25 afsnit

Foto: Mike Kollöffel, DR

Lørdag den 1. december er der premiere på DR’s nye familiejulekalender ‘Julestjerner’, der er skrevet af makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussen.

Det er en spændende historie fyldt med humor – og så fortsætter julekalenderen helt til 1. juledag. Den har nemlig 25 afsnit.

Fra storbyen til landet

Julekalenderen begynder i storbyen Brøndbyøster hos 13-årige Sus (Martine Hjejle), der netop har fået at vide, at hun og hendes familie skal flytte fra deres lejlighed. Det højhus de bor i, svajer nemlig faretruende meget i blæsevejr.

For at gøre ondt værre er hendes far, tømreren John (Rasmus Bjerg), lige blevet fyret fra firmaet “Dansk Snakkesammen Køkken”, fordi der ikke længere er ret mange, der snakker sammen i deres køkkener. Og Sus’ mor, den sangglade Maria (Szhirley), skal føde om et øjeblik.

Heldigvis har familien arvet et gartneri i landsbyen Brorfelde, der ligger langt ude på landet. Gartneriet hedder ‘Blomsterland’. Familien beslutter sig for at flytte derud, selvom det indebærer, at Sus må sige farvel til storbyen og sit elskede BMX-cykelhold ‘Shooting Star Crew’.

Foto: Mike Kollöffel, DR

Et nedlagt Observatorium

På toppen af Brorfelde Bakke ligger der et nedlagt Observatorium, som engang var det førende i landet. Heroppe står stadig der stadig et enormt teleskop kaldet “Smith”.

Men fremtiden for området er usikkert. Det skal sælges, og den lokale grusgrevinde Vera Grus (Birthe Neumann) vil meget gerne overtage det, så det kan blive en del af hendes store grusgravsimperium.

I Brorfelde er der også et forsamlingshus, hvor den – efter eget udsagn – legendariske rockmusiker Big-J (Troels Lyby) forsøger at holde kreditorerne fra døren samtidig med, at han er alenefar for 13-årige Bob (Igor Svideniouk).

Foto: Mike Kollöffel, DR

Bobs mor forsvandt juleaften for 7 år siden oppe ved observatoriet, og ingen har set hende siden. Bob er en stor amatør astronom. Han ved alt om universet og stjernehimlen over Brorfelde, og anvender det store teleskop i observatoriet som sit eget for at udforske himmelrummet.

Over for Brugsen ligger “Kims Diesel”. Her har den kvindelige lastvognsmekaniker Kim (Caroline Henderson) både værksted og café. Hun bor sammen med sin 9-årige søn Tom (Sebastian Teschemacher), der er en dygtig opfinder.

Foto: Mike Kollöffel, DR

En mystisk stjerne

Netop da Sus ankommer til Brorfelde, dukker en ny funklende stjerne op på himlen. En stjerne, som Bob aldrig har set magen til før. Og sammen med Sus og Tom sætter han sig for at finde ud af, hvad det er.

Stjernen tiltrækker også tre videnskabsfolk fra Københavns Universitet. De flytter ind i observatoriet for at følge himmelfænomenet på nærmeste hold.

Samtidig begynder der at ske nye og mystiske ting i byen. Big-J bliver forandret som ved et trylleslag, da han første gang ser stjernen i Bobs teleskop. Han får pludselig ideen til at komponere en musical – “Soul Jul” – som skal samle hele Brorfelde og redde Forsamlingshusets økonomi. Musicalen skal bygges løst på Juleevangeliet. Meget løst skal det vise sig.

Foto: Mike Kollöffel, DR

Stjernen kommer tættere og tættere på byen. Men… måske er det hele slet ikke, hvad det giver sig ud for at være. Måske er videnskabsfolkene slet ikke videnskabsfolk, og stjernen slet ikke nogen rigtig stjerne.

– Selvom Julestjerner er en julekalender båret af humor, tager vi universet alvorligt. Alle de utrolige ting og fænomener, der optræder i historien baserer sig på eksakt viden. Det er nemlig grundtanken, at Julestjerner ud over at være underholdende og samle store og små foran skærmen også skal viderebringe viden om universet omkring os, fortæller Wikke og Rasmussen.

Foto: Mike Kollöffel, DR

Premiere på ‘Soul Jul’ i afsnit 25

Trods store udfordringer undervejs lykkes det at skabe en musical, som skal have premiere for en fyldt sal i forsamlingshuset den 25. december.

Musicalen bliver transmitteret i sin fulde længde 1. juledag klokken 19.30, og bliver det 25. og sidste afsnit i julekalenderen.

Foto: Mike Kollöffel, DR
Søg