Ludvig og Julemanden – Magi og mystik på Børglum Kloster

Foto: Per Arnesen, TV 2

Torsdag den 1. december er der premiere på TV 2’s nye julekalender – ‘Ludvig og Julemanden’ – der foregår på det gamle Børglum Kloster i Nordjylland.

Her følger vi jagten efter en gammel skat, møder grusomme spøgelser, stressede forældre og en luddoven julemand.

Et arvestykke

Julekalenderen begynder samme dag som Ludvig og hans familie flytter ind på Børglum Kloster. Hans far har arvet klosteret, men har planer om at sælge det, så familien kan flytte til udlandet.

Børglum Kloster er nemlig blot et stoppested for den omrejsende familie, der konstant flytter til nye destinationer, og som aldrig har haft et rigtigt hjem.

Ludvig forelsker sig hurtigt i det gamle kloster, der er rig på historie og mystiske hændelser, og han vil gøre alt for, at han og hans familie kan blive boende på Klostret.

Med skråsikker overbevisning om at klosteret rummer en hemmelig skat, indgår Ludvig en aftale med sin far. Finder han skatten, bliver familien boende på klosteret. Han går straks i gang med metaldetektoren og får mere eller mindre kompetent hjælp af sin ivrige lillebror Rasmus.

Foto: Per Arnesen, TV 2

Julemanden kommer til Børglum

På samme tid i Grønland har julemanden Nicholas et stort skænderi med sin kone Julie. Nicholas stiller sig uforstående overfor, at Julie ikke vil afholde en stor julefest i anledningen af hans 500 års jubilæum som julemand.

Nicholas forlader værkstedet og tager kanen til Børglum Kloster, hvor han boede for mange år siden. Her møder han Ludvig, og de to bliver trofaste partnere i jagten på skatten.

Foto: Per Arnesen, TV 2

Den hemmelige skat

Skatten, som Ludvig og Nicholas jagter, viser sig at være den sagnomspundne Marias Krone. Marias Krone er delt i tre, som hver især besidder en magisk kraft, som henholdsvis giver enorm styrke, gør det muligt at overtage andres kroppe og sidst, men bestemt ikke mindst, at leve for evigt.

I bestræbelserne på at finde skatten får Ludvig også selskab af klassekammeraten Martine, storesøsteren Rebekka og lillebroderen Rasmus.

Foto: Per Arnesen, TV 2

Spøgelserne

Ludvig og hans allierede er dog ikke alene i jagten på skatten. Børglum Kloster huser også helt andre, hemmelige beboere – nemlig fire spøgelser.

Lederen af spøgelserne er den nederdrægtige og selvoptagede biskop Stygge Krumpen, som utålmodigt venter på den skæbnesvangre dag, hvor han igen kan blive levende og genvinde magten over Børglum Kloster.

For at dette kan lade sig gøre, skal Stygge Krumpen finde ”Den Udvalgte” – også kendt som ”Børglums Beskytter” – og ved hjælp af Marias Krone overtage dennes krop.

De andre spøgelser er dog splittet i deres loyalitet. Abbedissen Elsebeth er Stygge Krumpens tro følgesvend og yder fuld opbakning, mens den unge afdøde ridder Maximillian og Den Indemurede Pige helst vil vriste sig fri af biskoppen iskolde greb.

Foto: Per Arnesen, TV 2

Helligånden

Undervejs i historien forelsker Rebekka sig, Nicholas bliver familiens noget kiksede hushjælp, mor Kirsten genfinder sig selv som businessleder, og så får Børglum besøg af selveste Helligånden.

Alt dette er med til at kaste Ludvig og hans allierede ud i et spændende, morsomt og uhyggeligt eventyr i jagten på skatten.

Foto: Per Arnesen, TV 2

Kendte ansigter

11-årige Thomas Norgreen spiller rollen som drengen Ludvig. Lars Hjortshøj er den dovne julemand – Nicholas, mens Andreas Bo spiller det grusomme spøgelse – Stygge Krumpen.

Ludvigs mor og far bliver spillet af Anne Sofie Espersen kendt fra Vild med dans, og Alexandre Willaume, der er kendt for sin rolle som reklamefiguren Wupti Pede.

Derudover medvirker blandt andre Camilla Bendix, Julie Zangenberg, Andreas Jessen og Tina Gylling Mortensen i julekalenderen.

Foto: Per Arnesen, TV 2

‘Ludvig og Julemanden’ er skrevet af Phillip LaZebnik og instrueret af Søren Frellesen og Tilde Harkamp.

Søg