Årets tv-julekalendere er udkommet

Nissebanden i Grønland - Børnenes U-landskalender 2011
Nissebanden i Grønland – Børnenes U-landskalender 2011

Et sikkert tegn på at julen nærmer sig, er når årets julekalendere fra DR og TV 2 begynder at dukke op i butikkerne rundt omkring i landet.

DR genudsender i år ‘Nissebanden i Grønland’ fra 1989, mens TV 2 har et helt nyt juleeventyr på programmet. I ‘Ludvig og Julemanden’ kommer vi til at opleve Lars Hjortshøj som julemand og Andreas Bo som den onde skurk på Børglum Kloster.

Foto: Preben Trunshøj, DR

Historien om to ønskesten

‘Nissebanden i Grønland’ er en af de mest populære julekalendere nogensinde. Da to magiske ønskesten efter en stjernekoalition på nattehimlen falder ned i den grønlandske ødemark, må julemanden afsted for at finde dem, inden de lander i de forkerte hænder.

Han beder Nissebanden om hjælp, til at passe hans værksted og tage sig af produktionen af julegaver mens han er væk, og de rejser derfor til Grønland. Men sognerådsmedlemmet Fiffig Jørgensen fra Holme Olstrup finder de to ønskesten før julemanden, og ønsker sig selv at blive julemand – og så ramler det hele.

Foto: Red Barnet

Vil lave ungdomsklubber i Sierra Leone

Overskuddet fra U-landskalenderen går i år til Red Barnets arbejde i det afrikanske land Sierra Leone. Her vil organisation på at lave klubber, der vil støtte børnene i deres nærmiljø og give dem nogle redskaber til, hvordan de kan beskytte sig selv og andre.

– Klubberne skal være med til at give børnene et frirum fra en til tider hård hverdag. Og samtidig også lære dem, hvordan man undgår at mobbe og drille hinanden, men forblive gode venner, fortæller udviklingsminister Christian Friis Bach.

Borgerkrigen i Sierra Leone sluttede i 2002, og en positiv udvikling er i gang, men store dele af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, og der er stadig uro og vold i landet. Klubberne skal på et mere overordnet plan være med til at give landet et skub i den rigtige retning og bryde de dårlige vaner med vold og overgreb, der er oparbejdet under borgerkrigen.

Ludvig og Julemanden – TV 2’s Lågekalender 2011

Julemanden kommer til Nordjylland

Mens DR i år har fundet en gammel traver frem fra arkivet, så er TV 2 i år klar med et helt nyt juleeventyr, der er optaget på det gamle Børglum Kloster i Nordjylland.

Ludvig er flyttet ind på klostret med sin familie. Her skal de bo, indtil de flytter til udlandet, hvor Ludvigs far har fået nyt job.

Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten. Hans håb er, at familien kan få penge nok til at blive boende, undgå at rejse til udlandet og få mere tid sammen.

Foto: Per Arnesen, TV 2

På samme tid i Grønland har julemanden Nicholas fået nok af stress og jag. Han flygter derfor i sin kane til Børglum Kloster, hvor han voksede op for mere end 500 år siden. Her møder han drengen Ludvig.

Børglum Kloster huser desuden også fire spøgelser. Deriblandt Stygge Krumpen, der var en magtfuld biskop på klostret i 1500-tallet.

Støtter julemærkehjemmene

Traditionen tro er det igen i år Julemærkefonden, der får glæde af overskuddet fra salget af julekalenderen. Julemærkefonden driver de fire Julemærkehjem i Kollund, Hobro, Skælskør og Ølsted, der hvert år tilsammen hjælper over 700 ensomme og overvægtige børn til et bedre liv.

Begge julekalendere koster 45 kr. pr. styk. De kan købes i SuperBrugsen, Kvickly, Fakta, Fætter BR, Toys R’Us, Bog & Ide, Guldbageren og SuperBest-butikker over hele landet. DR’s julekalender kan også købes i alle banker- og sparekasser, mens TV 2’s julekalender også kan købes på posthuset.

Søg