DR 1 genudsender Nissebanden i Grønland

Nissebanden i Grønland
Foto: Preben Trunshøj, DR

Årets julekalender på DR 1 bliver et gensyn med ‘Nissebanden i Grønland’ fra 1989. Det er fjerde gang, at historien om Lunte, Gemyse, Skipper, Puk og Hr. Mortensens eventyr i Grønland bliver vist på tv. Seneste genudsendelse var i 2002.

Manuskriptet til Nissebanden i Grønland er skrevet af Flemming Jensen, der også spiller rollen som grødnissen Lunte. Per Pallesen har instrueret historien, mens Hans Dal, der også spiller rollen som kommandør-nissen A38, har skrevet musikken.

Rollen som Hr. Mortensen bliver spillet af Arne Hansen. Nissepigen Gemyse bliver spillet af Kirsten Peüliche. Skipper bliver spillet af Finn Nielsen, mens Ann Hjorth spiller Puk.

Foto: Preben Trunshøj, DR

Historien om to ønskesten

‘Nissebanden i Grønland’ handler om to magiske ønskesten, der efter en stjernekoalition på nattehimlen falder ned i den grønlandske ødemark.

Hvis man slår de to ønskesten mod hinanden, kan man ønske sig alt hvad man vil i hele verden. Men det kan let gå galt, og derfor må julemanden drage afsted, for at finde dem inden de lander i de forkerte hænder.

Julemanden beder Nissebanden om hjælp, til at passe hans værksted og tage sig af produktionen af julegaver mens han er væk.

Men sognerådsmedlemmet Fiffig Jørgensen fra Holme Olstrup finder de to ønskesten før julemanden, og ønsker sig selv at blive julemand – og så ramler det hele.

Foto: Preben Trunshøj, DR

Ny julekalender til næste år

Årets julekalender er en gammel traver – men til næste år har DR 1 premiere på en helt ny julekalenderproduktion.

Titlen er endnu ukendt, men manuskriptet bliver skrevet af Michael Wikke og Steen Rasmussen, der blandt andet er kendt for film som ‘Hannibal og Jerry’, ‘Flyvende Farmor’ og ‘Der var engang en dreng, som fik en lillesøster med vinger’.

Søg