Anne Linnet udgiver julealbum

En af dansk musiks aller største veteraner udgiver i år sit eget personlige julealbum. ‘Linnets Jul’ er titlen på Anne Linnets jule-CD, der indeholder 11 nye julesange, som alle giver deres bud på hvordan den 57-årige sangerinde oplever julen og traditionerne.

Det er en 10 år gammel drøm, som Anne Linnet realiserer ved at udgive en jule-CD. Sangene er skrevet og indspillet hen over sommeren.

– Vi har virkelig brugt lang tid på at få albummet færdigt. Jeg har jo godt kunnet mærke på folk, at de troede, jeg ville skynde mig at lave pladen færdig på ingen tid. Men for mig er der ingen forskel på julealbummet og mine tidligere udgivelser. Udtryk og følelser er ikke noget, jeg bare indspiller over 14 dage. Den slags kræver tid, fortæller hun.

Sange om krig, savn og længsel

Blandt de nye sange er ‘Soldatens Jul’, der handler om at holde jul, mens vi fører krig, ‘Svigermor’, der drejer sig om de vanlige familieproblemer samt ‘Stjerne Over Betlehem’ og ‘Julenat’, der fortæller om savnet og længslen.

Derudover indeholder CD’en også nummeret ’68’er jul’, der blev indspillet i 1968 af Anne Linnet og hendes tidligere mand, den nu afdøde Holger Laumann i 1968. Sangen er aldrig blevet udgivet før.

En hyldest til den nyfødte datter

Det 12 vers lange afslutningsnummer ‘Vinternat’ kigger på julen gennem barnets, den voksnes og sangerindens egne øjne. I sommers fødte Anne Linnets kæreste en lille pige, der senere blev døbt Isolde Elisabeth Franck Linnet. Vinternat er tilegnet den lille nyfødte datter.

Linnet er gået seriøst og kompromisløst til værks for at komme rundt i alle hjørne og skabe en komplet oplevelse.

– Juleplader hører man jo også fra ende til anden. Jeg har bare ikke rigtig haft nogen, jeg gad sætte på. Og det skal man have, når man pynter op til jul og er sammen med sine børn. Jeg glæder mig så småt igen, for jeg kan heldigvis mærke, at jeg ikke har fået en overdosis, slutter hun.

Oversigt

1. Hvid jul
2. Soldaten
3. Velkommen her
4. Svigermor
5. Stjerne over Betlehem
6. 68’er jul
7. Våbenhvile
8. En julenat
9. Nu er det jul
11. Vinternat

Søg