TV 2 genudsender The Julekalender – igen

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

Året julekalender for voksne på TV 2 bliver endnu et gensyn med nisserne Fritz, Hansi og Gynter, kartoffelavler Oluf Sand, Gertrud og nosseren Benny fra det mørke og stormfulde Jylland.

TV 2 sender i år for femte gang De Nattergales ‘The Julekalender’ fra 1991, selvom det kun er to år siden, at julekalenderen senest blev vist på tv.

Historie om nisser, nåsårer og en kartoffelavler

‘The Julekalender’ er en af de mest genudsendte julekalendere, og nærmere introduktion er næsten overflødig.

De tre nisser Fritz, Hansi og Gynter bliver sendt til Jylland, for at finde nøglen til en gammel spilledåse, der er blevet efterladt i en hule. Spilledåsen, der spiller Nissen Gammelnoks livsmelodi, er nemlig ved at gå i stå.

Da de tre nisser flyver ind over Jylland, løber deres fly tør for benzin, og det styrter ned. Flyets propel bliver bøjet, og de tre nisser kan ikke komme hjem igen, før snitternissesønnen Gynter har snittet en ny propel.

Kun et stenkast fra nissernes hule bor kartoffelavleren Oluf Sand sammen med hans kone Gertrud. Oluf og Gertrud får en dag uventet besøg af en mærkelige Københavner, Benny, hvis bil er brudt sammen, og som derfor bliver nødt til at overnatte hos dem et stykke tid. Benny er dog i virkeligheden en nosserer – nissernes værste fjende!

Alle roller i julekalenderen spilles af Viggo Sommer, Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen, der også har skrevet de mange kendte sange. Den er produceret af Saks Film og TV. ‘The Julekalender’ er også lavet i en norsk og en finsk version.

Søg