Ny julekalender med Sebastian Klein – og gensyn med Svinget

Foto: Lars Henrik Ostenfeldt, DR

Udover genudsendelsen af ‘Absalons Hemmelighed’ har DR to andre julekalendere for de mindste børn på programmet i december.

Om eftermiddagen på DR 1 er Sebastian Klein blevet dyrepasser på en bondegård i den helt nye julekalender ‘Sebastians Jul’, og derefter er der gensyn med ‘Jul i Svinget’ på DR Ramasjang.

Jul på bondegård

Sebastian Klein er flyttet ind på en gammel gård. Bondemanden er rejst på ferie, og derfor har han bedt Sebastian om at hjælpe med at passe dyrene.

Dyrene skal også mærke, at det er jul, så Sebastian passer dem godt. Samtidig fortæller han om alle de gamle juletraditioner, der er forbundet med bondegårdens dyr.

Gedens hår blev for eksempel brugt til strømpegarn, grisens blære til legetøj og hestens fedt blev brugt til at koge klejner i. Og så er der selvfølgelig hønsenes æg og koens mælk, der stadig den dag i dag bruges til julelækkerier.

Foto: NRK

Jul i ægte Astrid Lindgren-stil

‘Jul i Svinget’ er en norsk julekalender, der første gang blev vist på NRK 1 i december 2006. Julekalenderen er en fortsættelse af serien ‘Linus i Svinget’, der også har været vist på dansk tv.

Julekalenderen handler om livet i den lille norske fjeldby Svinget. Her møder vi blandt andet drengen Linus, hans lillesøster Klara og deres venner Nure, Åsa, Akays, Artif og Børre.

Julekalenderen begynder, da pigen Viktoria og hendes irriterende lillebror Morten, flytter ind i Svinget. Viktoria er meget negativ, og bryder sig ikke om den lille by. Hun erklærer med det samme, at hun ingen venner vil finde her.

Tingene ændrer sig dog, da hun langsomt bliver en del af vennerne i Svinget.

Julekalendere på DR

Absalons Hemmelighed – Klokken 19.30 på DR 1

Sebastians Jul – Klokken 17.30 på DR 1

Jul i Svinget – Klokken 18.00 på DR Ramasjang

Søg