Signe Egholm Olsen vinder pris for rolle i Pagten

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

For første gang nogensinde lykkedes det i år for en julekalender at vinde en af de eftertragtede priser, da TV Priserne 2010 blev uddelt under et stort show på Nordatlantens Brygge i København.

Signe Egholm Olsen vandt titlen som årets ‘Bedste TV-Skuespiller’ for sin rolle som isheksen Iselin i DR-julekalenderen ‘Pagten’.

Signe Egholm Olsen vandt prisen foran Sofie Gråbøl og Mikael Birkkjær (Forbrydelsen II), Søs Egelind og Anette Støvelbæk (Lærkevej), Cecilie Stenspil og Thomas Gabrielsson (Livvagterne) samt Lene Maria Christensen (Lulu & Leon), der også var nomineret i kategorien.

Pagten
Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Mange nomineringer

‘Pagten’ var nomineret til seks af de i alt 28 priser. Det højeste antal nomineringer en julekalenderproduktion nogensinde har opnået.

Julekalenderen var også nomineret i kategorien ‘Bedste Korte TV-drama’. Maya Ilsøe var nomineret i kategorien ‘Bedste Manuskript’, og Jan Pallesen var nomineret i kategorien ‘Bedste Fotograf i en Dramaserie’.

Henrik Vincent Thiesen var nomineret i kategorien ‘Bedste Klipper i en Dramaserie’, og Morten Wille, Andreas Holtti samt Andreas Kongsgaard Mogensen var nomineret i kategorien ‘Bedste Tonemestre i en Dramaserie’.

Foto: Jakob Boserup, DR

Blomstrende talent

Signe Egholm Olsen er uddannet på Statens Teaterskole i 2003. Hun fik sit store gennembrud i 2005 med rollen som Maria i filmen ‘Nordkraft’. I december modtog hun Ove Sprogø-prisen for sin præstation i Det Kongelige Teaters opsætning af ‘Bygmester Solness’.

Til efteråret er hun igen aktuel på tv i DR’s nye søndagsdramaserie ‘Borgen’.

Søg