Ny TV 2-julekalender i 2011 om Børglum Kloster

Foto: Colourbox.com

Der kommer en ny julekalender på TV 2 i 2011, der skal foregå på det gamle Børglum Kloster i Vrå ved Hjørring i Nordjylland.

Julekalenderen skal laves af det aarhusianske firma ‘Deluca Film’, der tidligere også har lavet satireserien ‘Kongeriget’ med Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt til TV 2. Det afslører firmaets direktør, Morten Rasmussen, i en artikel i Aarhus Stiftidende.

I halvandet år har kommunerne i Nordjylland arbejdet for at få TV 2 til at lave en julekalender i området, og nu bliver projektet til virkelighed.

Julekalender om en middelalder-biskop

Julekalenderen følger to børns mystiske oplevelser på Børglum Kloster, der i middelalderen var et magtcentrum i Danmark. Her herskede landets sidste katolske biskop Stygge Krumpen indtil midten af 1500-tallet, hvor han faldt i unåde hos kongen.

Fantasy-forfatteren Lene Kaaberbøl har bidraget til ideudviklingen, mens Thorleif Hoppe bliver hovedforfatter på julekalenderen. Han har tidligere skrevet manuskript til ‘Nikolaj og Julie’, ‘Krøniken’ og ‘Forbrydelsen’, og tager nu ophold på Børglum Kloster for at skrive julekalenderens manuskript færdigt.

– Vi påtænker at placere studieoptagelser i filmbyen i Århus, men langt det meste af julekalenderen vil blive optaget on location i og omkring Børglum Kloster, siger Morten Rasmussen til Aarhus Stiftidende.

Han forventer at optagelserne til julekalenderen, som endnu ikke har nogen titel, går i gang til vinter.

Støtte fra Den Vestdanske Filmpulje

De tre nodjyske kommuner Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn har hver især skudt penge i projektet, og Den Vestdanske Filmpulje har også støttet julekalenderen med to millioner kroner.

– Jeg synes, det er et stærkt projekt, som kobler nutidige problemstillinger med myter og historier fra Danmarks kulturarv. Med et stærkt lokalt engagement og penge fra filmpuljen er der grund til at glæde sig til julen 2011, siger Marc Perera Christensen, der er formand for Den Vestdanske Filmpulje.

Søg