Ny grønlandsk julekalender på vej

Foto: Deluxus Studio

Som regel må de grønlandske tv-seere nøjes med at se de danske julekalendere i december på den nationale tv-kanal KNR, men i år får de også mulighed for at se en helt ny, grønlandsk julekalender.

‘Ammartagaq 2010’ er projektets foreløbige arbejdstitel, og det er første gang siden 2005, at der bliver lavet en julekalender på grønlandsk.

Lige så populær som Nissebanden i Grønland

Det er NunaFonden, der betaler for produktionen. NunaFonden har til formål at virke til gavn for erhvervsmæssige, almennyttige og velgørende formål i Grønland. De udskrev tidligere på året en konkurrence om emner til en ny julekalender.

Oplæget var, at man ville lave en ligeså populær julekalender som ‘Nissebanden i Grønland’, og at julekalenderen skulle være på grønlandsk – med danske undertekster.

NunaFondon modtog otte forskellige forslag til en sådan julekalender, og bedømmelsesgruppen valgte enstemmigt at pege på projektet ‘Ammartagaq 2010’. Det var indsendt af Maria Motzfeldt, Lars F. Andersen og Christian Fleischer Rex, der til dagligt står bag produktionsselskabet ‘Deluxus Studio’.

– Det vindende forslag er en nyskabelse. Den er optimistisk, lys, sætter forventningens glæde i højsædet, og ikke mindst er præsentationen meget vellykket. Indholdet og budskabet af vinderen af konkurrencen er så lovende, at man tør håbe på, at den senere også kan vises andre steder, herunder i de andre nordiske lande, skriver NunaFonden i en pressemeddelelse.

Nisser og trylleri

Den ene af julekalenderens bagmænd, Christian Fleischer Rex, vil ikke røbe for meget af julekalenderens handling, før den til december løber over skærmen:

– Der er i hvert fald en nissepige med, der kan trylle og masser af julehygge og sjove effekter. Nu skal vi i gang med lave manuskriptet til de 24 udsendelser helt klar. Men jeg tror, at de yngste seere kan glæde sig, og så håber vi også at resten af familien vil have lyst til at følge med, siger han til KNR.

Søg