Kan julemanden eksistere?

Foto: Colourbox.com

Myten om julemanden er og bliver en myte. Det kan på ingen måder lade sig gøre, at julemanden eksisterer i virkeligheden – i hvert fald ikke hvis man skal tro matematikken.

Bevis 1: Umuligt at nå gaveuddeling indenfor tidsramme

Der er ca. 2 milliarder folk på jorden, som er under 18 år, og dermed kan betegnes som børn. Imidlertid skal julemanden ikke besøge muslimer, hinduer, jøder og buddhister, hvilket reducerer antallet til 19 % eller 378 millioner.

Med et verdensgennemsnit på 3,5 børn pr. husstand er der altså 108 millioner husstande at besøge, hvis vi antager, at der er mindst ét artigt barn i hver husstand.

Julemanden har, på grund af jordens rotation, 31 timer til at klare sit arbejde i, i det vi antager, at han rejser fra øst mod vest, hvilket ville være det mest logiske at gøre. Det svarer til, at han skal besøge 967,7 husstande pr. sekund.

Ved hver husstand har julemanden altså ca. 1/1000 sekund til at parkere slæden, hoppe ned gennem skorstenen, fylde sokkerne, der hænger på kaminen, anbringe de resterende gaver under juletræet, spise det slik der er lagt frem til ham, kravle op gennem skorstenen igen, og fortsætte til det næste hus.

Hvis vi antager, at alle husstande er jævnt fordelt over jordkloden, er der ca. 1 km mellem hvert hus. Det giver en samlet rejse på 108 millioner kilometer. Dermed skal julemandens slæde flyve næsten 1000 kilometer i sekundet eller 3000 gange lydens hastighed, idet toiletbesøg og pauser ikke er medregnet.

Til sammenligning kan det nævnes, at det hurtigste menneskeskabte fartøj nogensinde, rumsonden Ulysses, flyver ca. 50 kilometer i sekundet. I øvrigt kan et konventionelt rensdyr max. løbe 30 kilometer i timen.

Bevis 2: Vægten og farten vil mase julemanden til plukfisk

Nyttelasten i slæden er et andet interessant aspekt. Idet vi antager, at hvert barn minimum får et legosæt af mellemstørrelse (1 kg), skal slæden medtage over 378.000 tons på en gang – og her er julemanden selv ikke medregnet.

På land kan et normalt rensdyr max. trække ca. 200 kg. Selv hvis vi antager, at de specielle flyvende rensdyr kan trække 10 gange denne vægt, kan opgaven ikke klares med 8 eller 9 rensdyr. Julemanden skal bruge 189.000 rensdyr.

378.000 tons, der flyver med 1000 km i sekundet skaber en enorm luftmodstand. Dette ville opvarme rensdyrene på samme måde som en meteor, der kommer ind i jordens atmosfære.

De forreste rensdyr vil hver absorbere en energi på 378 trillioner Joule pr. sekund. De vil flamme op øjeblikkeligt, og rensdyrene bagved vil først blive udsat for overlydsbrag og derefter selv flamme op.

Den samlede rensdyrflok ville være brændt af i løbet af 4,26 tusindedele af et sekund, det vil sige ca. når julemanden er nået til det femte hus. Men det kan i øvrigt være lige meget, for idet julemandens slæde accelererer fra 0 til 1000 km/s på 1/1000 sekund, vil alle i slæden blive udsat for en kraft – 17.500 gange stærkere end tyngdekraften.

En julemand på 150 kg. (vægten skønnet ud fra eksisterende billedmateriale) vil blive naglet til bagenden af slæden svarende til en vægt på ca. 3 millioner kg, hvilket øjeblikkeligt ville knuse hvert et ben i hans krop og forvandle ham til en gang splat.

Bevis 3: Julemandens livsstil

Udover problemet med selve julemandens flyvetur natten før jul, er der også visse komplikationer ved hans normale livsstil.

Flere forskere og eksperter, hvis navne vi ikke gider belemre jer med her, er enige om, at det at sove 11 måneder i træk, uden at bevæge sig fra sin seng, uden at indtage føde, og uden at stå op og gå på toilettet umuligt kan være sundt for et menneske – uanset hvor træt han er.

Derudover kan alle diætister enstemmigt konfirmere, at man ved udelukkende at spise risengrød med kanal, sukker og smør, ikke får en ordentlig varieret kost, og de nødvendige vitaminer som der skal til for at et naturligt menneske kan fungere. Julemanden vil max. kunne holdes i live i 1 år.

Konklusion

Tager vi de tre ovenstående beviser i betragtning, burde det med sikkerhed kunne påstås, at JULEMANDEN IKKE FINDES!!! Men… man har vel altid lov at håbe!

Artikler om julemanden

Julemandens rensdyr

Den mest udbredte opfattelse er, at julemandens kane bliver trukket af ni flyvende rensdyr.

Seneste nyheder

Søg