Vumserne og juleforberedelser

Handling

Frk. Gyldensko er i fuld gang med at forberede sig til julen. Hun forsøger ihærdigt at gøre alting fuldstændig, som det står beskrevet i bogen ‘Mors Bog’.

Hver dag kommer hendes gode ven Hr. Vimmelstrup forbi og besøger hende. Selvom de begge har svært ved at huske hinandens navne rigtigt, så finder de alligevel på en masse forskellige ting at lave sammen.

Hver dag ser de en film på Frk. Gyldenskos gamle filmapperat om ‘Vumserne’. Vumserne er væsner, der lever under jorden. De bruger meget tid på at forsøge at redde miljøet, ved at indsamle og finde på nye anvendelsemåder til de ting, som menneskene smider ud.

Medvirkende

Frk. Gyldensko: Jytte Abildstrøm
Hr. Vimmelstrup: Hans Christian Ægidius

Manuskript: Jytte Hauch-Fausbøll

Tilrettelæggelse og musik: Hans-Henrik Ley

Produktion: DR

Sendt i tv

1975, DR

Spare-julekalender

Efter to år, hvor DR havde brugt mange penge på at lave de populære dukkejulekalendere ‘Vinterbyøster’ og ‘Jullerup Færgeby’, var der kun råd til en meget billig spare-julekalender i 1975.

De to skuespillere Jytte Abildstrøm og Hans Christians Ægidius forsøgte at få det bedste ud af den ene kulisse, de havde at gøre godt med, men julekalenderen blev ikke det store hit hos seerne.

The Wombles

Vumserne genbruger menneskernes affald

Serien om Vumserne var en britisk ‘stop motion’-serie, der var lavet af BBC i 1973. Seriens oprindelige titel var ‘The Wombles’ og havde faktisk tidligere været vist på dansk tv. Figurerne var baseret på en serie bøger af forfatteren Elisabeth Beresford.

Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email