Tinka og Kongespillet

Tinka og Kongespillet
Foto: TV 2

Anden julekalender i serien om Tinka.

Handling

Kong Storm vil gøre Tinka til kronprinsesse i Nissernes Rige, der skal overtage tronen efter ham. Men lige inden den store ceremoni skal finde sted den 1. december, bliver Storm fundet død. Nogen har slået ham ihjel.

Da Storm ikke har nået at gøre Tinka til kronprinsesse, kan hun ifølge den gamle nisselov ikke overtage tronen efter sin far. Der skal i stedet findes en ny konge eller dronning via et ‘kongespil’.

En udvalgt kriger fra hver af de fire regioner i nisseriget skal kæmpe mod hinanden i tre prøver. Efter lange forhandlinger lykkes det for Tinka at få overtalt deltageren fra de sydlige øer, den gamle nisse Laxes, til at give sin plads i kongespillet videre til hende.

De andre deltagere i kongespillet er Falke fra Nordlandet, der hele sit liv er blevet trænet af sin far til at kunne kæmpe i et eventuelt kongespil, Grot fra Minedalen, der er meget stærk men ikke altid så klog, og Birk fra Dyreskov, der elsker at spille musik på sin lut.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Det er dog ikke alle der mener, at nissernes næste regent skal være én af de fire deltagere i kongespillet. I Ensomhedens Tårn sidder den tidligere kronprins, Fileas, og drømmer om igen at komme til at sidde på tronen.

Ingi, der er general i nissernes hær, drømmer også om at komme til magten. Sammen med Fileas lægger hun en plan for, hvordan kongespillet kan bruges til at skabe splid mellem de fire regioner i nisseriget, så de gør oprør og søger mod en stærk leder, som de kender i forvejen.

Som tak for at hjælpe Fileas med at komme til magten, vil Ingi giftes med ham, så hun kan blive nissernes dronning.

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Medvirkende

Tinka: Josephine Chavarria Højbjerg
Lasse: Albert Rosin Harson
Falke: Viilbjørk Malling Agger
Grot: Esben Dalgaard
Birk: Jakob Femerling
Fileas: Christian Tafdrup
Ingi: Ellen Hillingsø
Nille: Neel Rønholt
Skir: Hadi Ka-Koush
Aamund, Falkes far: Peter Gantzler
Astrid: Rosita Nellie Holse Gjurup
Mikkel, Lasses far:
 Martin Bo Lindsten
Maja, Lasses farmor: Birthe Neumann
Bjergi: Paw Henriksen

Manuskript: Ina Bruhn, Stefan Jaworski og Flemming Klem

Instruktion: Christian Grønvall

Producer: Sille Sterll

Produktion: Cosmo Film

Sendt i tv

2019, TV 2

Læs mere: Alle artikler om Tinka og Kongespillet

Tinka og Kongespillet
Foto: Per Arnesen, TV 2

Hunger Games i Nissernes Rige

Arbejdet med at lave ‘Tinka og Kongespillet’ begyndte allerede i sommeren 2017, inden den første julekalender om Tinka overhovedet var lavet færdig og sendt i tv.

Sille Sterll, der havde været line-producer på ‘Tinkas Juleeventyr’, blev opgraderet til producer på en ny mulig julekalender. I et interview med Juleweb.dk i december 2019 fortalte Sille Sterll, at hun i begyndelsen havde en ide om at lave en slags ‘Hunger Games i Nissernes Rige’.

Sille Sterll samlede en gruppe af tre erfarne julekalender-forfattere, der gik i gang med at udvikle historien. Flemming Klem, Ina Bruhn og Stefan Jaworski havde skrevet ‘Jul i Valhal’ sammen i 2005, og Flemming Klem var også hovedforfatter på ‘Tinkas Juleeventyr’.

I begyndelsen var instruktøren på ‘Tinkas Juleeventyr’, Mogens Hagedorn, også med til at udvikle den nye historie. Da han trak sig fra projektet på grund af en anden opgave, overtog Christian Grønvall, der var indspilningsleder på ‘Tinkas Juleeventyr’, i stedet opgaven som instruktør.

Læs mere: Historien bag Tinka og Kongespillet: Hunger Games i Nissernes Rige

Foto: Daniel Stjerne, TV 2

Genbrug af titelsang

Titelsangen til ‘Tinka og Kongespillet’ var den samme som i ‘Tinkas Juleeventyr’. Sangen var skrevet af Burhan G og Lars Ankerstjerne, og blev sunget af Burhan G selv sammen med Frida Brygmann.

Der blev dog lavet en ny sang til brug under slut-teksterne i ‘Tinka og Kongespillet’. Den sang hed ‘Kongespil’, og var lavet af Hjalmer Larsen – søn af Kim Larsen.

Læs mere: Hjalmer har skrevet en sang til Tinka og Kongespillet

Udgivelser

‘Tinka og Kongespillet’ blev udgivet på dvd i 2020

Der blev lavet 50 samlekort med karaktererne fra julekalenderen, som man i løbet af november og december 2019 kunne få, når man handlede i butikkerne Kvickly, SuperBrugen og Dagli’Brugsen. Man kunne også købe et samlealbum til kortene.

Med låge-julekalenderen fulgte et ark, som man kunne aflevere hos en Ford-forhandler og få en gratis Tinka-nissehue. I løbet af december blev den dog ‘udsolgt’, hvilket medførte en stor kritik af Ford og TV 2 på de sociale medier.

Læs mere: Forældre raser over mangel på Tinka-nissehuer

Julekalendere i samme serie

Tinkas Juleeventyr
Tinka og Sjælens Spejl

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg