Julestjerner

Foto: Mike Kollöffel, DR
Foto: Mike Kollöffel, DR

Handling

13-årige Sus og hendes forældre skal flytte ud af deres lejlighed i et højhus i Brøndbyøster, fordi huset svinger for meget i blæsevejr. Samtidig er hendes far lige blevet fyret fra firmaet ’Dansk Snakkesammen Køkken’, fordi der ikke længere er særlig mange, der taler sammen i deres køkken.

Heldigvis har familien arvet et gammelt julestjerne-gartneri i den lille by Brorfelde. Familien beslutter sig for at flytte dertil, selvom det indebærer at Sus må sige farvel til storbyen og sit elskede BMX-cykelhold ‘Shooting Star Crew’.

Foto: Mike Kollöffel, DR

I Brorfelde bliver Sus dog hurtigt gode venner med drengen Bob, der bor med sin far i byens forsamlingshus. Hans mor forsvandt på mystisk vis en juleaften for syv år siden, da hun gik tur ved byens nedlagte observatorium. Bob ved alt om universet og stjernehimlen, og han sniger sig ofte op i observatoriet for at kigge i det store teleskop.

I teleskopet får Sus og Bob øje på en ny kæmpestjerne. En stjerne, som Bob aldrig har set magen til før. Han er overbevist om, at det er en supernova. Stjernen tiltrækker også tre videnskabsfolk fra Københavns Universitet. De flytter ind i observatoriet for at følge himmelfænomenet på nærmeste hold.

Foto: Mike Kollöffel, DR

Samtidig begynder der at ske mange mystiske ting i byen. Big-J bliver komplet forandret, da han for første gang ser den nye kæmpestjerne. Han får pludselig ideen til at komponere en musical – ’Soul Jul’ – som skal samle hele Brorfelde og redde forsamlingshusets pressede økonomi.

I Brorfelde møder vi også grus-grevinden Vera, der drømmer om at forvandle hele byen til en stor grusgrav, den kvindelige mekaniker Kim og hendes søn Tom, Bjarne, der både er brugsuddeler og politibetjent i byen samt Bobs to mormødre Kirsten og Kis.

Foto: Mike Kollöffel, DR

Medvirkende

Sus: Martine Ølbye Hjejle
Bob: August Igor Svideniouk Egholm
John: Rasmus Bjerg
Maria: Szhirley
Big J: Troels Lyby
Vera: Birthe Neumann
Bjarne: Steen Stig Lommer
Kim: Caroline Hendersson
Tom: Sebastian Teschemacher
Kirsten, mormor: Daimi Gentle
Kis, mormor: Vigga Bro
Petersen: Jimmi Jørgensen
Pallesen: Chapper
Piil: Annika Aakjær

Manuskript og instruktion: Michael Wikke og Steen Rasmussen

Musik: Poul Halberg

Produktion: Græsted Film & Fjernsyn

Vist i tv

2012, DR 1
2019, DR 1

Læs også: Alle artikler om Julestjerner

Foto: Agnete Schlichtkrull

Populært makkerpar

‘Julestjerner’ blev skrevet og instrueret af makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussen, der har tidligere har stået bag et hav af populære film og tv-serier.

De mødte hianden i DR’s Børne- og Ungdomsafdeling i 1983 og stod derefter bag blandt andet bag tv-serierne ‘Robin Hat’, ‘Tonny Toupé-Show’ og ‘Sonny Soufflé Show’ samt filmene ‘Flyvende Farmor’ og ‘Hannibal og Jerry’.

Foto: Mike Kollöffel, DR

Locations

Selvom julekalenderen foregår i den gamle observatorieby Brorfelde, der ligger syd for Holbæk, så er det langt fra alle stederne i julekalenderen, der rent faktisk ligger dér.

Læs mere: Her ligger stederne fra Julestjerner i virkeligheden

Foto: Mike Kollöffel, DR

Bedste kvindelige birolle

Birthe Neumann vandt prisen som ‘Bedste Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ ved Robert-prisuddelingen i februar 2013 for hendes rolle som grus-grevinden Vera i ‘Julestjerner’.

Læs mere: Birthe Neumann vinder Robert-pris for rolle i Julestjerner

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg