Julefeber

Julefeber
Foto: Christian Geisnæs, DR

Handling

13-årige Bjørn bor i en lejlighed på Amager med sin far og lillesøster Gro. Børnene har mistet deres mor, og derfor består familien kun af de tre.

Faren har dog svært ved at få enderne til at hænge sammen økonomisk, og den 1. december bliver den lille familie smidt ud af deres lejlighed, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor de forsøger at holde sig skjult.

På Det Kongelige Teater møder Bjørn den jævnaldrende pige Frederikke – eller bare Frede – som går på teatrets balletskole. Hun føler ikke rigtig, at hun passer ind på skolen og kommer derfor til at hænge en del ud med Bjørn.

Julefeber
Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Der er dog noget helt galt med Bjørn. Når han hører musik, kan han ikke styre sig selv og begynder at danse ukontrolleret. Samtidig er der begyndt at vokse hvide hår ud af øret på ham.

Bjørn frygter, at han er ved at blive tosset, men en aften fortæller hans skøre mormor ham, hvad der i virkeligheden ved at ske. Han er ved at blive til nisse, ligesom mange andre i hans mors familie har været det før ham.

Bjørn vil ikke være nisse, men ifølge hans mormor er han nødt til at acceptere hans skæbne og lære at styre hans kræfter. Hvis ikke han gør det, vil han dø.

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Medvirkende

Bjørn: Silas Cornelius Van
Frede:
Maria Szigethy
Gro:
Selma Sol í Dali
Kalle, far:
Joachim Fjelstrup
Rigmor, mormor:
Bodil Jørgensen
Balletmester:
Peter Frödin
Janni, balletlærer:
Maibritt Saerens
Julemand:
Sofie Torp
Ulrik:
Martin Høgsted

Storyline: Natasha Arthy, Rune Schjøtt-Wieth og Mette Eike Neerlin

Hovedforfatter: Rune Schjøtt-Wieth

Instruktion: Natasha Arthy og Mads Kamp Thulstrup

Produktion: DR

Sendt i tv

2020, DR 1

Læs mere: Alle artikler om Julefeber

Julefeber
Foto: Snorre F. Ruhe, DR

Corona-nedlukning forsinkede julekalenderen

Optagelserne til ’Julefeber’ begyndte i efteråret 2019 og skulle have været færdige i slutningen i maj. Men i midten af marts blev blev produktionen pludselig stoppet, da den smitsomme sygdom COVID-19 havde ramt Danmark og Regeringen valgte at lukke store dele af landet ned.

Produktionen lå stille i to måneder, og holdet bag julekalenderen frygtede, at de ikke ville komme i gang igen. I maj blev optagelserne genoptaget og gennemført med hyppige test af hele filmholdet og brug af mundbind under optagelserne.

Læs mere: Kvinden bag Julefeber: Sådan blev julekalenderen til

Musik

Titelsangen til ‘Julefeber’ blev skrevet af Nanna Øland Fabricius, der bedre er kendt under kunstnernavnet Oh Land, i samarbejde med komponisten Jesper Mechlenburg.

Nanna Øland Fabricius gik selv på Det Kongelige Teaters balletskole som barn.

Fortsatte som teaterforestilling

‘Julefeber’ blev lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater, hvor en stor del af handlingen foregår.

Julekalenderen blev efterfulgt af balletforestillingen ‘Dansefeber’, der blev opført på Det Kongelige Teater i efterårsferien 2021. Her genindtog Selma Sol í Dali Pape rollen som pigen Gro, der nu er begyndt på teatrets balletskole.

Forestillingen handler om drengen Arthur, der ikke bryder sig om at spille fodbold som de andre i hans klasse. Til gengæld bliver han helt solgt, da han en dag er inde og se en balletforestilling med sin klasse, og han efterfølgende møder Gro.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg