Gufol Mysteriet / Station 7-9-13

Foto: Thomas Bagge, TV 2

Handling

Den københavnske politistation ‘Station 2’ har ikke opklaret en eneste forbrydelse i 22 år. Politikommissæren har derfor bebudet, at hvis ikke stationen opklarer en stor sag inden nytår, vil den blive lukket.

Station 2 er ledet af den kyniske og aggressive politichef Eriksen, og der er desuden ansat tre betjente. Den følsomme og altid politiske korrekte René, den på overfladen vilde og fandenivoldske Eddie, og den forsigtige kvindelige politiaspirant Bente.

Pludselig begynder der dog at ske mystiske ting i distrikt 2. En gruppe bagmænd vil overtage det danske slikmarked og ødelægge julen for alle familier i Danmark. Forklædt som falske julemænd deler de det mystiske slik ‘Gufol’ ud til børn på gaden, som børnene bliver skøre af at spise.

Station 2 må imidlertid ikke efterforske de mange episoder, hvor også slikhandlere bliver overfaldet, da Eriksen ikke mener at sagen har noget på sig. René, Eddie og Bente efterforsker dog sagen i smug, og det viser sig, at den trækker spor helt op på politikommissærens bord.

Medvirkende

Eriksen: Claus Ryskjær
René: Henrik Lykkegaard
Eddie: Kristian Halken
Bente: Trine Appel
Slikhandler: Kjeld Nørgaard
Monika: Kit Eichler
Sankt Nicholaus: Jess Ingerslev
Fru Andersen: Helle Virkner

Manuskript: Carl-Erik Sørensen og Poul Erik Carstensen

Instruktion: Morten Lorentzen

Produktion: Thura Film

Sendt i tv

1997, TV 2
2004, TV 2

Ny titel

Gufol Mysteriet blev genudsendt i 2004 under en ny titel – ‘Station 7-9-13’. Julekalenderen havde ikke haft en tilfredsstillende seeropbakning i 1997, og derfor forsøgte TV 2 sig i stedet med at sende julekalenderen under dens oprindelige arbejdstitel.

Da julekalenderen udkom på DVD i 2009 blev den kaldt ved begge titler – ‘Station 7-9-13: Gufol Mysteriet’.

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg